Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Peggy Guggenheim – A művészet megszállottja

Peggy Guggenheim – A művészet megszállottja

Peggy Guggenheim, a művészet megszállottja

amerikai dokumentumfilm, 95 perc,(12)

eredeti nyelven, magyar felirattal

Rendező: Lisa Immordino Vreeland

Magyarországi forgalmazó: Pannonia Entertainment

Végleges korhatás: 12

Magyarországi bemutató: 2020. október 8.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 30. kedd, 18:00

Lisa Immordino Vreeland többszörösen díjnyertes dokumentumfilmjében a modern művészet és 20. századi művészvilág egyik legszínesebb egyénisége, Peggy Guggenheim portréja rajzolódik ki. A különleges archív felvételek és visszaemlékezések mellett számos szakértő, egykori pályatárs és híresség is megszólal a filmben, amelynek vezérfonalát a legendás műgyűjtő és mecénás Jacqueline B. Weld által szerkesztett életrajzi interjúkötete adja. Peggy Guggenheim neki adta élete utolsó interjúit 1979-ben, a személyes hangvételű beszélgetések sokáig elveszettnek hitt hangfelvételei kiemelt szerepet játszanak a filmben.

Peggy Guggenheim rendkívüli személyiség volt, aki nemcsak megelőzte korát, de sok szempontból meg is határozta azt. A Guggeneheim család vagyonának örökösnője az évek során a modern képzőművészet kulcsfigurájává vált. Ahogy a 20. század kulturális sokszínűségében egyre több tapasztalathoz jut, már nem csak műkincseket, hanem „művészeket is gyűjt”. Samuel Beckett, Max Ernst, Jackson Pollock, Alexander Calder, Marcel Duchamp – hogy csak néhányat említsünk a köré szerveződő, megszámlálhatatlanul sok alkotó közül. Egyéni tragédiái ellenére sikerült megőriznie azt az eltökéltséget, amellyel létrehozta az egyik legmeghatározóbb modern képzőművészeti gyűjteményt, melyet jelenleg velencei palotájában gondoznak.

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!