Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Pataki Éva: Férfiképmás - Takáts Andrea estje

Pataki Éva: Férfiképmás - Takáts Andrea estje

A regény főhőse, Pulszky Károly pedig 125 évvel ezelőtt, 1895-ben vásárolta meg Sebastiano del Piombo Férfiképmás című festményét, amely ma a Szépművészeti Múzeumban látható. A kép akkoriban nagy botrányt kavart, mert hamis Raffaello képnek vélték. A regény középpontjában ez a festmény áll, és persze Pulszky Károly élete.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 3. kedd, 19:30

Pataki Éva: Férfiképmás - Takáts Andrea estje

„Egy jóképű, érdekes férfi történetét olvassuk, aki mögött érdekes család áll, aki legszívesebben Európában csatangol festmények után, aki kényszeresen meg akar felelni az apai elvárásoknak, s egyben gyökértelen, mint a mi generációnk unokái lesznek, magyar szülőkkel, külföldi születéssel, és ki tudja, hova szóló lakcímkártyákkal. De ennél is erősebb az a sorsáthallás, hogy valaki ért valamihez, tud valamit, és politikai játszmák miatt karaktergyilkosság áldozata lesz, még ha karakterét önkezével pusztítja is el. És ne feledjük, olyasvalaki lép a helyébe a lassan bomlófélben lévő monarchiában, aki szerint a nagyérdeműnek elég az is, ha jó minőségű gipszmásolatokon kapja a magas művészetet.” (Vándor Judit, revizoronline.com)

Az előadás a "köszönjük, Magyarország!" program kertében valósul meg.

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!