Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Passió 2020 - Európa legnagyobb közösségi passiójátéka 2020 önkéntes résztvevővel
4

Passió 2020 - Európa legnagyobb közösségi passiójátéka 2020 önkéntes résztvevővel

A Passió 2020 hőse Jézus mellett egy mai huszonéves, pályakezdő fiatalember, aki saját kételyein, útkeresésén keresztül szemléli Jézus szenvedéstörténetét és jut el általa saját útjának megtalálásához. A Passió 2020 Jézus szenvedéstörténete, a keresztény Európa történeti alapja, megkerülhetetlen része kulturális és szellemtörténetünknek, 2020 Budapestje, 2020 Magyarországa, hívők és nem hívők közös játéka és lelki élménye.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 4. szombat, 19:00

Kedves Passio2020 jegyvásárlóink!

Magyarország kormányának március 11-i döntése értelmében a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények megrendezésére a rendelet visszavonásáig nem kerül sor. A Passio2020 előadása igy április 4-ről átkerül - egy reményeink szerint hamarosan kihirdethető - új időpontra. Kérjük jegyét őrizze meg, mert az automatikusan érvényes lesz az új időpontban megtartandó előadásra is.
Amennyiben jegyét szeretné visszaváltani, javasoljuk várja meg az új időpont bejelentését, s ha az nem megfelelő az Ön számára, csak akkor tegye meg.

Megértését és türelmét köszönve, tisztelettel üdvözlik Önt A Passio2020 szervezői

Passió 2020 - Európa legnagyobb közösségi passiójátéka
2020 önkéntes résztvevővel,
2 előadásban,
20.000 nézőnek

2020 önkéntes szereplésével kerül bemutatásra Európa legnagyobb passiójátéka 2020. április 4-én, 15.00 és 19.00 órakor a Papp László Budapest Sportarénában.
A nagyszabású passiójáték fővédnöke Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

Az európai keresztény közösségi kultúra egyik alapköve volt a minden településen húsvétkor előadott passiójáték, a mai európai színjátszás is ebből nőtte ki magát. 1945-ig szinte minden magyar templomi közösségnek önálló színjátszó társulata volt, amely előadta a Passiót. A közösségek újjáépítésének ma is alapkövei lehetnek a közösségeket megmozgató színjátékok, történelmi felvonulások, passiójátékok. 

2020-ban ezek közül a legjelentősebb és leglátványosabb a Papp László Budapest Sportarénában 2020 önkéntes részvételével bemutatásra kerülő Passió 2020, Európa legnagyobb ökumenikus passiójátéka lesz.

Az Aréna küzdőtere színpadtérré alakul, ahol Jézus életének utolsó napjait, óráit 2020 korhű jelmezes önkéntes közreműködő segítségével adják elő, egy 70 perces passiójátékban.

A passiójáték a ferences szerzetesek passiójátszási hagyományára épül, amely megteremtette például a legendás Csíksomlyói Passiót is. Ezek a passiójátékok mindig a kor emberének tekintetén keresztül láttatják a 2000 évvel ezelőtti történetet.

A Passió 2020 hőse Jézus mellett egy mai huszonéves, pályakezdő fiatalember, aki saját kételyein, útkeresésén keresztül szemléli Jézus szenvedéstörténetét és jut el általa saját útjának megtalálásához.

A Passió 2020 Jézus szenvedéstörténete, a keresztény Európa történeti alapja, megkerülhetetlen része kulturális és szellemtörténetünknek, 2020 Budapestje, 2020 Magyarországa, hívők és nem hívők közös játéka és lelki élménye.

Amennyiben a Passió 2020 előadásra a jegy árán felül, Ön további összeggel is támogatná a léleképítő közösségi élmény megvalósulását, a jegyvásárlás során erre módja van. Minden segítséget köszönünk!

Zene: Kronos Quartet
Jézus: György-Rózsa Sándor
Írta és rendezte: Meskó Zsolt

Az előadás 8 éven felülieknek ajánlott!

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!