Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


"Pannónia is ontja a szép dalokat" - Bognár Szilvia és Kónya István előadói estje

"Pannónia is ontja a szép dalokat" - Bognár Szilvia és Kónya István előadói estje

Magyar költészet napja a Hagyományok Házában
Vendég: Bede Péter és Galán Géza

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 11. csütörtök, 19:00

„….Azért a dal lantkísérettel (azt hiszem) minden másnál  örvendetesebb,
  mert a szónak annyi bájat és erőt ad, hogy az már önmaga egy csoda.”
 Castiglione : Az  Udvaronc c. könyvéből (1528) 

Korábbi századaink nép- és műköltészetének javából válogatunk e jeles alkalomra. Az énekelt költészet szépségeit Janus Pannonius, Tinódi, Wathay, Balassi, Csokonay költeményein, illetve Petőfi Sándor folklorizálódott sorain keresztül mutatjuk be. Népköltészeti válogatásunk műfajilag igen sokszínű, szerepel benne egyházi népének, zsoltár, ballada, szerelmi- és virágének, mulattató, lakodalmi és szokásdal. Köztük bőven találunk olyanokat, amelyeket korabeli, írásos forrásokban (Peer-, Paix-, Kájoni-, Vietorisz-kódex, 17. századi kéziratos énekeskönyvek, Vásárhelyi Daloskönyv, zsoltárgyűjtemények, Pálóczi H. Á.: Énekes poézis… stb.) is fellelhetünk.

Bognár Szilvia (ének)
Kónya István (lant)

Vendég: 

Bede Péter (furulya)
Galán Géza (vers)

Ajánlatunk


A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy lavina és magával sodor sok mindent – ha magukat a családtagokat nem is, de sok illúziót, önáltatást, hamis ábrándot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!