Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Pablo Ferrandez / RISING STARS

Pablo Ferrandez / RISING STARS

„Ő a legjobb fiatal csellista. Mindene megvan, ami csak kell: ragyogó technika, mély zeneiség és ellenállhatatlan karizma” - a világhírű karmester és zongoraművész, Christoph Eschenbach nyilatkozott így a huszonnyolc éves Pablo Ferrandez Castróról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 10. vasárnap, 20:00

Akárcsak Várdai István, a spanyol csellista is Stradivarin játszik - a Nippon Music Foundation jóvoltából. A magyar zenehallgató szíve nagyot dobban, ha meghallja e hangszer hangját: ezen az instrumentumon muzsikált sokáig Starker János! Őelőtte pedig nem kisebb művész volt a hangszer gazdája, mint Gregor Pjatigorszkij… Pablo Ferrandez Castro teljesítménye egyébként nemcsak Christoph Eschenbachot nyűgözte le. Karajan hajdani felfedezettje, a nagy hegedűművész, Anne Sophie Mutter ezt mondta róla: „ő igazán különleges. Hatalmas hang, rendkívül kifinomult vibrátó, makulátlan bal- és jobbkéz-technika - és mindehhez vérbeli muzsikus!”
Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) által közel negyedszázada sikeresen működtetett koncertsorozat, a Rising Stars keretében a kiválasztott fiatal muzsikusok végigjárják a kontinens jelentős hangversenytermeit, hogy bemutatkozzanak a közönségnek. Pablo Ferrandez Castro műsorának nyitószáma különlegesség, Max Bruch ritkán hallható műve, a Kol Nidrei ugyanis zsidó dallamokat dolgoz fel. Beethoven középső korszakbeli A-dúr szonátája a program fajsúlyos remekműve, a Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan kortárs bemutató pedig ezúttal - természetesen - spanyol, de a többséggel ellentétben nem fiatal szerző műhelyéből került ki: Antón-García Abril nyolcvanhat éves, gazdag életművének specialitása a filmzene és televíziós kísérőzene.

A Rising Stars-programba jelölte: L'Auditori Barcelona, Palau de la Musica Catalana

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!