Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Orpheus Britannicus

Orpheus Britannicus

Az elemek: föld, szél, tűz, víz
Peter Broadbent vendégkarnagy és a Kodály Kórus Debrecen estje
Különös válogatás a szigetország kórusirodalmából, avatott kézből
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 2. csütörtök, 19:30

Műsor:

Frode Fjellheim: Eatnemen Vuelie (Song of the Earth)
Michael Tippett: Dance, Clarion Air
Samuel Barber: To Be Sung on the Water
Morten Lauridsen: Ov’é Lass’, Il Bel Viso (Fire Madrigals)
C. H. H. Parry: At the Round Earth’s Imagined Corners
Frank Martin: 4 Songs of Ariel
Alan Bullard: Fire Fire
Arnold Schönberg: Friede auf Erden
William Walton: Cantico del Sole
Jaakko Mäntyjärvi: Carmina calamitatis maritimae
R. Vaughan Williams: Three Shakespeare Songs
Fredrick Delius: To Be Sung of a Summer Night on the Water
Arr. Moses Hogan: Wade in the Water

A Kodály Kórus vendége ezen az esten a kiváló angol karnagy, Peter Broadbent, aki gazdag zenei karrierje mellett évtizedek óta lelkes tolmácsolója és népszerűsítője a magyar zenének. Brit „Orfeusz”-ként most egy különleges tematikájú műsorban kel versenyre az „elemekkel”, az európai illetve angolszász irodalom ritka és megindítóan szép kórusművei által. A koncert programja olyan műveket tartalmaz, melyek az őselemekkel kapcsolatosak. Erre utal az alcím is, hiszen több dal szól egy-egy elemről. Vannak olyanok, amelyek címükben hordozzák azokat, (mint például Schönberg későromantikus remekműve, a Friede auf Erden) de van, aminek csak tartalma kapcsolódik az egyik elemhez, (mint Mäntyjärvi lenyűgöző darabja egy mai tengeri katasztrófáról latin nyelven elbeszélve.) Több érdekesség is felhangzik ezen a hangversenyen. A nyitó, folklór ihletettségű dal például a Walt Disney Stúdió Jégkorszak című filmjében is szerepel. A középpontban álló mű Sir William Walton angol komponista Assisi Szent Ferenc Naphimnuszára írt csodálatos kórusműve, melyben a Szent a természet összes elemét megáldja. Hallhatunk dalokat a vízről (Barber, Delius), modern madrigálokat a tűzről (Lauridsen, Bullard), két Shakespeare-versre komponált, 20. századi remekművet Vaughan Williams és Frank Martin tollából, és Sir Michael Tippett azon madrigálját is, amit II. Erzsébet királyné 1953-as megkoronázására komponált. A színekben, stílusokban és mondanivalóban gazdag műsor végén még egy spirituálé is felcsendül.

Ajánlatunk


A vége egy fotográfus szerelmeinek, családjának, karrierjének, s ezzel együtt a huszadik századnak összegzésre, feldolgozásra vagy éppen lezárásra váró, viharos története.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!