Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Ógni, mógni kár - Darvas Ferenc koncertje

Ógni, mógni kár - Darvas Ferenc koncertje

"Egy hetvenhatéves színházi siheder, aki hat évtized után is mámoros boldogságban üti a zongorabillentyűket" - írta beszámolójában egy színházi blog két évvel ezelőtt, amikor Darvas Ferenc zeneszerző első szerzői lemeze megjelent, és a lemezbemutató koncertnek szintén az Örkény Színház adott otthont.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 12. péntek, 19:00

"Egy hetvenhatéves színházi siheder, aki hat évtized után is mámoros boldogságban üti a zongorabillentyűket" - írta beszámolójában egy színházi blog két évvel ezelőtt, amikor Darvas Ferenc zeneszerző első szerzői lemeze megjelent, és a lemezbemutató koncertnek szintén az Örkény Színház adott otthont. Darvas Kristóf - a szerző egyik, szintén zenész fia, aki az album kitalálója, zenei vezetője és producere - már akkor sorozatban gondolkodott. Hiszen az elmúlt hatvan évben több száz olyan szerzemény, színházi rádiós és filmbetét dal gyűlt össze édesapja életművében, amely az adott előadásokban a nézőtéren ülőket gyönyörködtette, elgondolkodtatta és szórakoztatta, de felvételen soha nem jelent meg.

És íme, a második lemez bemutatójához érkeztünk, ahol ismét páratlan zenés-színházi élményben lesz részünk. A dalszövegeket most is az elmaradhatatlan szerzőtárs, Várady Szabolcs költő jegyzi. Az est tengelyét négy színdarab muzsikája képezi:

Gaál József: Peleskei nótárius (Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza, 1987)

Mark Twain: Egy jenki Artúr király udvarában (Kolibri Színház, Budapest, 1992, meghiúsult bemutató)

Szigligeti Ede: Liliomfi (József Attila Színház, Budapest, 1997)

David Rogers: Tom Jones (Debreceni Csokonai Színház, 2000)

 

Közreműködik:

Csákányi Eszter, Katona László, Mácsai Pál, Martinkovics Máté, Messaoudi Emina, Roszik Hella, Sipos György, Szakál Tamás, Várady Szabolcs, valamint Darvas Ferenc, Darvas Benedek és Darvas Kristóf.

 

A zenekar tagjai:
Darvas Ferenc - zongora
Darvas Kristóf - harmonika
Petz Bálint - gitár
Szakál Tamás - hegedű
Bata István - basszusgitár
Herboly László - dob
Palugyai Sári, Vargha Rozina - vokál

 

Zenei vezető: Darvas Kristóf

Produkciós asszisztens: Bognár Éva

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin Peaks vörös függönyeire!). A The Green egy lenyűgöző előadás, meghökkentő és felforgató látványelemekkel, valahol a cirkusz, színház és az újmágia mezsgyéjén.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!