Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Novus String Quartet

Novus String Quartet

Az együttes játéka rendkívül visszafogott és összehangolt. A négy művész előadásmódja egyformán kiváló, a megszülető muzsika pedig megigézi a hallgatót.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 24. péntek, 19:00

 Műsor:

Franz Schubert: c-moll „Quartettsatz” vonósnégyes No. 12, D 703
Alban Berg: Lírikus szvit
*****
Antonín Dvořák: G-dúr vonósnégyes, No. 13, Op. 106
Közreműködik:

    Kim Jaeyoung – hegedű
    Kim Young-Uk – hegedű
    Kim Kyuhyun – brácsa
    Moon Woongwhee – cselló

„Az együttes játéka rendkívül visszafogott és összehangolt. A négy művész előadásmódja egyformán kiváló, a megszülető muzsika pedig megigézi a hallgatót.” Lukas Hagen (Hagen Quartet)

A 2007-ben alakult, németországi székhelyű Novus String Quartet Korea egyik vezető kamarazenei együttese. A nemzetközi szakma figyelmét akkor vonták magukra, amikor a Nemzetközi Mozart Versenyen első, az ARD Nemzetközi Kamarazenei Versenyen második helyezést értek el. Nagysikerű koncerteket adtak többek között a londoni Wigmore Hall, a bécsi Konzerthaus, a berlini Musikfest és a kölni Philharmonie meghívására is. A zenekar tagjai a Koreai Nemzeti Művészeti Egyetemen végezték zeneművészeti tanulmányaikat, majd később olyan mesterektől tanultak kamarazenét, mint Christoph Poppen és Hariolf Schlichtig, a müncheni Hochschule für Musik und Theater professzorai és Heime Mueller, a lübecki Hochschule für Musik tanára, az Artemis Kvartett egykori tagja. 2015 óta a Belcea Quartet mentorálja őket. A francia Aparté Kiadó gondozásában két albumuk jelent meg. Első lemezükön Beethoven, Weber és Isang Yun darabok, második lemezükön Csajkovszkij első vonósnégyese és a Firenzei emlék vonósszextett csendül fel. 2019-ra tervezik következő albumuk megjelenését, melyen Berg Lírikus szvitjét és Schubert A halál és a lányka című művét hallhatjuk majd.

A program a Magyarország és Koreai Köztársaság közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 30. évfordulójára rendezett hivatalos ünnepségsorozat része.

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!