Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Nosferatu – némafilm Sebastian Heindl orgonakíséretével / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Nosferatu – némafilm Sebastian Heindl orgonakíséretével / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Elhangzó művek:
Moritz Eggert: új mű (az ECHO felkérésére) - ősbemutató
Nosferatu - a horror szimfóniája (Friedrich Wilhelm Murnau 1922-es némafilmje élő orgonaimprovizációval)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 12. vasárnap, 19:30

Nosferatu – némafilm Sebastian Heindl orgonakíséretével
RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

„Sebastian Heindl nem csupán orgonál: a mennyekbe emeli vagy kétségek közé taszítja közönségét. Csodazenész Lipcséből” - írta a Die Zeit 2021-ben az Európai Hangversenytermek Szervezete fiatal tehetségeket bemutató sorozatában fellépő német művészről. A világjáró virtuóznak köszönhetően különleges élmény vár ránk. Először is - amire még nem volt példa - orgonát hallhatunk Rising Stars-koncerten, másodszor ily módon a sorozat egy alkalomra a Nemzeti Hangversenyterembe költözik. És végül: némafilmet nézhetünk az 1920-as évekből, orgonaimprovizáció kíséretével!

A fiatal művész a Tamás-templom nagy múltú fiúkórusának neveltje. Tizenhét évesen már hanglemezt készített, melyet a kritika lelkesen fogadott. Nagy hatású előadó, aki Európa legtöbb országában, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában egyaránt megigézte közönségét. Mint a régi idők orgonistái, ő is avatott rögtönző, és zeneszerzőként is aktív, stílusába a jazz elemeit is befogadja. Műsorának elején a Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan kortárs bemutatót honfitársa, Moritz Eggert alkotása képviseli. Ami pedig ezt a prelúdiumot követi: 63 perces összművészeti élmény. Nosferatu - a horror szimfóniája: a Müpa közönsége a némafilm korszakának legendás rendezője, Friedrich Wilhelm Murnau hasonlóképpen legendás, 1922-ben készült filmjét láthatja - Sebastian Heindl orgonaimprovizációjának kíséretével. A hideglelős Drakula-történet önmagában is különleges, az pedig, hogy a kísérőzenét orgona szolgáltatja, a korabeli gyakorlat hiteles megidézése, hiszen a múlt századelő mozijaiban - főként Amerikában - gyakran szólt a hangszerek királynőjén a némafilmek aláfestő muzsikája. A koncert elején a Fazekas Gergely zenetörténész által vezetett pódiumbeszélgetésen sok mindent megtudhatunk majd erről a tradícióról és természetesen magáról a filmről is.

A Rising Stars-programba jelölte: Konzerthaus Dortmund, Kölner Philharmonie, Festspielhaus Baden-Baden

orgona - Sebastian Heindl

Közreműködők:
moderátor: Fazekas Gergely
beszélgetőtársak: Fassang László, Barkóczi Janka
a koncert utáni közönségtalálkozót vezeti: Tóth Endre

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Fiatal hőseink kóborlásuk során sok ellenséggel, de barátokkal, jóakarókkal is találkoznak – így például egy nemes lelkű művésszel, aki megtanítja őket a zene, az éneklés csodálatos hatalmára. És persze arra, hogy a legnagyobb ínség idején sem szabad elfelejtkezni az olyan örök értékekről, mint a barátság, a hűség és a bátorság. Vajon sok kaland árán sikerül-e a gyerekcsapatnak legyőzni az akadályokat? Sikerül-e embernek maradni az embertelenségben?

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!