Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Nicola Benedetti, Leonard Elschenbroich és Alexei Grynyuk - Kamarazene karnyújtásnyira 2022 tavasz

Nicola Benedetti, Leonard Elschenbroich és Alexei Grynyuk - Kamarazene karnyújtásnyira 2022 tavasz

Az eredetileg a billentyűs hangszer által dominált zongoratrió műfaja Mozartnak és Beethovennek köszönhetően vált három egyenrangú szereplő beszélgetésévé. Később Schumann, illetve Brahms is ezen elgondolás mentén alkotta meg a már romantikus stílusban írt műveit. Az ő korukban a zongorahármas még a vonósnégyeshez hasonló jelentőséggel bírt, ám utánuk a műfaj hanyatlásnak indult.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 2. szerda, 19:00

Schumann: 1. (d-moll) zongoratrió, op. 63
Wolfgang Rihm: Fremde Szenen III
SZÜNET

Brahms: 1. (H-dúr) zongoratrió, op. 8

Nicola Benedetti (hegedű), Leonard Elschenbroich (cselló), Alexei Grynyuk (zongora)

Az eredetileg a billentyűs hangszer által dominált zongoratrió műfaja Mozartnak és Beethovennek köszönhetően vált három egyenrangú szereplő beszélgetésévé. Később Schumann, illetve Brahms is ezen elgondolás mentén alkotta meg a már romantikus stílusban írt műveit. Az ő korukban a zongorahármas még a vonósnégyeshez hasonló jelentőséggel bírt, ám utánuk a műfaj hanyatlásnak indult. Ez azonban nem jelenteti azt, hogy az elmúlt bő száz évben nem készült egy-egy jelentős kompozíció erre a formációra – Rihm triója kiválóan példázza, hogy hogyan lehet új tartalommal megtölteni az alapvetően a klasszikához és a romantikához kapcsolódó műformát. A hangversenyen fellépő együttes vezetője, Nicola Benedetti nemcsak generációjának egyik legkeresettebb szólistája, hanem elkötelezett kamarazenész is; triójával 2008 óta járja a világot.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

 

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!