Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


New Jazz From Finland - Jussi Fredriksson Trio (FI)

New Jazz From Finland - Jussi Fredriksson Trio (FI)

A finn zongorista és zeneszerző Jussi Fredriksson, az igen aktív finn jazz színtér egyik kulcsfontosságú figurája, két jeles honfitársával, Jori Huhtala bőgőssel és Mika Kallio dobossal alakította meg trióját.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 12. szerda, 20:00

Míg a ?  címmel megjelent debütáló albumuk zenei formába öntve fogalmazott meg nyitott kérdéseket, addig ellenpárja, a Jussi saját, Fredriksson Music kiadójánál 2017 őszén Németországban, majd 2018 világszerte megjelent !  már a következetések és a döntéshozatal zenéje. Az albumon található hat Fredriksson kompozíciója jól példázza a zenekarvezető kiemelkedő képességét arra, hogy energikus és előremutató darabokat írjon egyedi hangzású, a saját útját járó triója számára, olyan minimalista jazz-mesterek hagyományait követve, mint Ahmad Jamal vagy Thelonious Monk.

Fredriksson Párizsban komponálta a lemez zenéjét, ahol egy évvel az album megjelenése előtt egy hónapot töltött. „Párizs járdái és galériái ott hallhatóak a zenében” - mondja Fredriksson. „Afféle klasszikus párizsi korszak volt ez, amit egy bizonyos ponton minden művész megél, úgy vélem. Számomra a város másfajta rezonálást kínált a kreatív gondolkodáshoz, és így új fejezetet nyitott személyes daloskönyvemben.”

Fredriksson kompozíciói rendkívüli módon narratívak, így zenei ötleteit meglepő, ugyanakkor logikus módon bontakoztatja ki. A befejezések legtöbbször megjósolhatatlanok, s igazi öröm követni a triót az úton, ahogyan elérnek oda. A Jussi Fredriksson Trió hangzásának központi eleme az egység erőteljes érzete, azé a kölcsönös megértésé, ahogy a trió minden egyes szereplője beleadhatja saját személyiségét a zenébe.

Közreműködik:

Jussi Fredriksson - piano
Jori Huhtala - double bass
Mika Kallio - drums

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!