Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Nemzetek Zenéi Három Gitáron - Orosz-est

Nemzetek Zenéi Három Gitáron - Orosz-est

A Venti Chiavi Gitártrió Hangversenysorozata
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 3. szombat, 18:00

A Nemzetek Zenéi Három Gitáron-program célja, a klasszikus zene népszerűsítése elsősorban a fiatal közönség körében, az egyre populárisabb klasszikus gitárt és a kamarazene előnyeit felhasználva.

A klasszikus gitáros kamarazene egy kiváló eszköz arra, hogy ugyanazon a koncerten megszólaljon egy spanyol balettrészlet, egy magyar kanásztánc, egy olasz operanyitány vagy egy orosz zongoraciklus, transzferhangszer a fiatal generáció és a komolyzene között.

A Venti Chiavi Gitártrió jelenleg Magyarország legsikeresebb, illetve legtöbb nemzetközi versenyhelyezéssel rendelkező klasszikus gitáros kamarazenei együttese, fiatal koruk ellenére számtalan helyen koncerteznek Európa-szerte, népszerűsítve ezzel a magyar klasszikus zenei értékeket.

A zenekar tagjai maguk is pedagógusok az alap-közép-és felsőfokú gitároktatásban, ketten a PTE aktívan kutató doktorandusz hallgatói, kiemelten fontos számukra a fiatal generációval való aktív és hatékony zenei kommunikáció.

Koncertjeik célja, hogy megismertessék és megkedveltessék közönségükkel repertoárjukat melyben megszólaltatnak nyolchúros gitárt, mandolint, illetve oktávgitárt is.

Moderátoruk Tóth Álmos, a Pécsi Tudományegyetem, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium, valamint a Diabelli Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gitártanára.

A trió tervezett koncertsorozata három típusú zenei anyagot dolgoz fel.

OROSZ-EST

A harmadik est célja szakítani a hagyományos klasszikus gitáros repertoár általmegszabott korlátokkal. Az esten Modest Petrovic Mussorgsky, Sergei Prokofiev, Pjotr Iljics Csajkovszkij, valamint Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin művei hangzanak el, melyek egyáltalán nem, vagy csak kifejezetten ritkán hangzanak el, a trió minden itt elhangzó átirata kuriózumnak számít.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!