Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Nart Orchestra
5

Nart Orchestra

A Nart Orchestra koncert első részében, a frissen megjelent instrumentális lemezük változatos szerzeményei hangzanak el vizuális kísérettel. A big band felállású, de a műfajt körülvevő falak lebontását megcélzó alkotási koncepció folyamatosan pulzáló energiahullámokat hoz létre a totális megkomponáltságtól a teljes káoszig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 4. szombat, 20:00

Nart Orchestra

A Nart Orchestra egy egészen különleges, terebélyes nagyzenekar: 19 tagú kortárs big-band rengeteg fúvóssal, eklektikus zenével, amely összeköti a magyar zenei élet egymástól távoli pontjait. A koncerttermek öltönyös klasszikus zenéje, a jazz és a baseball sapkás, atlétás hiphop műfajegyesítő tömeggé nő a színpadon a tucatnyi szaxofonossal, trombitással és harsonással, mögöttük DJ-vel és ritmusszekcióval.

A Meggyes Ádám vezetésével 2018-ban alakult Nart Orchestra saját szerzeményeit is a nyitottság, határtalanság és kísérletezés jellemzi. Legismertebb sorozatuk a Fővárosi Rapcirkusz, ahol MC-kkel kiegészülve több ezres tömegeknek mutatják meg évről évre a fúvós zene erejét, de tartottak már workshopot Ghánában is, ahol helyi előadók zenéit feldolgozva adtak közös nagyzenekari koncertet.

A mostani koncert első részében a frissen megjelent instrumentális lemezük változatos szerzeményei hangzanak el vizuális kísérettel. A big band felállású, de a műfajt körülvevő falak lebontását megcélzó alkotási koncepció folyamatosan pulzáló energiahullámokat hoz létre a totális megkomponáltságtól a teljes káoszig. Olykor konvencionális elemek felhasználásával nyújt komplexebb emocionális élményeket. A zenekar különleges hangzásának stabil alapot biztosít, hogy a ritmusszekció tagjai önálló karakterrel rendelkező zenészek, akik folyamatos monumentalitással töltik meg a változó hangképeket. A műsor zárásaként A Nagy Vonatrablás című 1903-as amerikai rövidfilm kerül vetítésre a Nart Orchestra stílusában megkomponált filmzenei kísérettel, élő előadásban.

Alt szax - Stencli Tamás
Alt sax - Zsemlye Sándor
Tenor szax - Varga Gergely
Tenor szax - Meleg Tamás
Bariton szax - Kováts Gergő
Trombita - Matt Yardley (UK)
Trombita - Hámori János
Trombita - Pecze Balázs
Trombita - Puskás Csaba
Harsona - Csapó Krisztián
Harsona - Kuna Márton
Harsona - Lovay Tamás
Harsona - Nagy Viktor Dániel

Őrsi András (ONE-AB) - DJ
Premecz Mátyás - Hammond, Rhodes
Szekér Ádám - Gitár
Matus Péter - Basszus
Dési Tamás - Dob

Támogatók
A koncert megvalósítását a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Nemzeti Kultúrális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztréiuma támogatta.
Petőfi Kulturális Ügynökség

Ajánlatunk


Majka lenyűgöző koncertélményt hoz 2024. március 23-án az MVM Dome-ba! (A jegyárak a jegyfogyás tükrében dinamikusan emelkedhetnek.)

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!