Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Náray Erika vendége: Szabó T. Anna / JAZZRAJONGÓK

Náray Erika vendége: Szabó T. Anna / JAZZRAJONGÓK

Szabó T. Anna a kortárs magyar irodalom egyik legmarkánsabb hangú költője.  több

Kötetei húsz éve a rangos Magvető Kiadónál jelennek meg. Legújabb, Ár című verseskötet 2018 őszén látott napvilágot, s ahogy a fülszövegben is olvashatjuk: „Ez a kapcsolatok könyve: a látható és a láthatatlan világ összefüggéseit keresi, a szenvedély és a szenvedés váltólázának ritmusában mutatja meg, miképpen ragaszkodunk a csapdáinkhoz, milyen kétségbeesetten függünk a hitünktől, mennyire szorosan kötődünk a nyelvhez.” Szabó T. Anna életét és költészetét is meghatározta az, hogy Kolozsváron született, de 1987 óta Magyarországon él. A gimnáziumot már Szombathelyen végezte, itt ismerte meg Dragomán Györgyöt, aki közel három évtizede a szerelme és - ahogy ők egymásról mondják - harcostársa. Versesköteteire és most már több kötetben kiadott prózai műveire is bámulatos sűrítettség és erős drámaiság, az érzelmek, lelkiállapotok árnyalt és pontos megfogalmazása jellemző, a fegyelmezett kötöttség és a vágyott szabadság egyensúlyának folyamatos keresése, s ez nem egyszer a jazz műfajának határfeszegetéseit idézi. Verseiben erős a zeneiség, a lüktető ritmus, így nem csoda, hogy többször is dolgozott együtt olyan kiváló zenészekkel, mint Dés András és Oláh Kálmán. Most Náray Erika vendégeként beszél a jazzhez való viszonyáról és személyes kedvenceiről.

A nézőket, akik 18.00 órától érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket, a Bohém Étterem üdvözlőitallal várja, a koncert előtt és után pedig vacsorázási lehetőséget biztosít számukra.

Ajánló


Műsor: VIVALDI: A négy évszak, BACH: d-moll toccata és fúga, Három QUEEN-dal orgonán,…

A Powerwolf egy német származású power metal banda, melyet Charles és Matthew Greywolf…

Műsor: VIVALDI: A négy évszak, BACH: d-moll toccata és fúga, Három QUEEN-dal orgonán,…