Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Nagy zenészek, nagy szerelmek - Wagner, Bősze Ádám előadása

Nagy zenészek, nagy szerelmek - Wagner, Bősze Ádám előadása

Bősze Ádám előadása a zenetörténet egyik legismertebb szerzőjéről és az ő szerelmi életéről
 több

Nagy zeneszerzők szerelmi életéről szól Bősze Ádám új előadás-sorozata, melynek első, Wagnert bemutató epizódja kerül terítékre az Őszi Fesztivál kínálatában.

Faust, Tannhauser és a Trisztán és Izolda. Pár cím, néhány dallam – sokak számára ismert momentumok Wagnerrel kapcsolatban. De vajon Cosima tényleg egy talicskában ülve szeretett bele a narcisztikus természetű, viszonyaiban mégis gyávának mutatkozó Wagnerbe? És miért tiltotta neki Liszt, hogy Wagnerrel levelezzen?

Nagy zeneszerzők és az ő szerelmi életük: házastársak, szeretők, beteljesült és reménytelen szerelmek, törvényes és törvénytelen gyermekek. És ami mindezt körülveszi és befolyásolja: szülők, testvérek, barátok, riválisok és a korabeli erkölcsi normák. Bősze Ádám előadás-sorozata elsősorban a fennmaradt – meglehetősen változatos, olykor érzelmes, túláradó, máskor egészen illetlen és merész hangvételű, magyar nyelven számos esetben nem hozzáférhető – levelezések, naplóbejegyzések és más írásos emlékek segítségével, gyakran viharos és ellentmondásos viszonyaikon keresztül igyekszik feltárni a nagy zeneszerzők jellemét, annak hibáit sem elhallgatva.

A kétszer negyven perces előadások Bősze immár talán megszokottnak mondható elegáns stílusát a stand-upjaiból ismerhető humorral ötvözve nyújtanak fesztelen hangvételű, de ismeretekben gazdag és szórakoztató programot a zene és a zeneszerzők iránt érdeklődők számára.

Bősze nem árul zsákbamacskát: egyszerre alapos, kendőzetlenül őszinte, és mindvégig nagyon szórakoztató, ahogy tabuk és klisék nélkül, mégsem bántóan közelít a legnagyobbakhoz is.

A zenetörténet pikáns bulvártörténeteinek lehetünk fültanúi a sorozat következő részeiben is…

Felhívjuk jegyvásárlóink figyelmét, hogy a fenti rendezvény a Kölcsey Központ mindenkori járványügyi rendelkezései mentén (kötelező maszkviselés és testhőmérséklet-ellenőrzés, illetve kontaktkutatás érdekében név és telefonszám önkéntes felírása belépéskor) látogatható, melyekről bővebb tájékoztatás az alábbi linken olvasható:
http://kolcseykozpont.hu/tajekoztatas-2/.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia…

A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P.…