Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Művészettörténeti Előadássorozat III. - Chambord, egy francia király álma

Művészettörténeti Előadássorozat III. - Chambord, egy francia király álma

Chambord, ahogy a francia király megálmodta
A Loire menti kastélyok legnagyobb és legismertebb épületegyüttese kétség kívül Chambord. A híres reneszánsz király, Francois I. álmai kastélyaként építtette, kortársai és a mai látogatók nagy ámulatára. Miért éppen ide? Hogyan épült el és milyen valós és legendás történetek fémjelzik több száz éves történetét?…  több

Aktuális előadásokHosszú évszázadok óta egy mesebeli erdőség rejtekén szunnyad a hatalmas épületegyüttes, amely rendszeresen királyi vadászatoknak helyt.
Miért ilyen furcsa a kastély alaprajza? Vajon miért és hogyan építtették, majd díszíttették a francia királyok ezen hatalmas épületetegyüttest a XVI. századtól kezdődően? A modern eszközökkel dolgozó kortárs kutatók sok “szenzáció-gyanús” felfedezést tettek, melyeket az előadás folyamán a hallgatóság is megismerhet.

Esőben, szélben, hóban vagy napsütésben, Chambord egy szemet gyönyörködtető csoda! Sokan elmennek a Loire menti kastélyokhoz és megtekintik ezt a valóban egyedülálló épületegyüttest! A kérdés csak az, hogy mennyit értettek meg mindabból, amit azoknak kínál, akik veszik a fáradtságot és megpróbálják felfedezni annak számtalan csodáját! Mi erre készülünk….!

Szeretettel várunk mindenkit!

Ajánló


A POKET első születésnapján Háy János és Beck Zoltán Háy Come Beck koncertjét…

Emanuel Gat a performer és zenész Awir Leonnal együtt álmodta meg a SUNNY-t,…

Dr. Csernus Imre előadása Pilisen: Egy életed van! "Az akaratuk ellenére úgysem lehet…