Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Mozart: Don Giovanni - szcenírozott előadás

Mozart: Don Giovanni - szcenírozott előadás

Az előadás elmarad. A jegyek árát a tervezett dátumtól számított 30 napon belül visszatérítjük a vásárlóknak.

 

Az előadás elmarad a Tokaj Fesztiválkatlanban. A jegyek árát a tervezett dátumtól számított 30 napon belül visszatérítjük a vásárlóknak.

 

Olaszországban 640, Németországban 231, Franciaországban 100, Törökországban 91, Spanyolországban 1003 – mielőtt bárki másra gondolna: ez a lista Leporelló noteszéből van gazdája, Don Giovanni szeretőinek számosságáról, ahogy az a műben is elhangzik.
Wolfgang Amadeus Mozart kétfelvonásos Don Giovanni-ját bő 220 éve mutatták be Prágában, de maga a Don Juan téma már akkor is jó négy évszázada terítéken volt, írók tucatjai tettek kísérletet feldolgozására. A legmaradandóbb, és mind közül a leginkább kiemelkedő változatot azonban Lorenzo Da Ponte szövegkönyvének és Mozart muzsikájának köszönhetjük. Bár az eredeti cselekmény is tele van váratlanabbnál váratlanabb fordulatokkal, de Hábetler András, a mostani szcenírozott előadás rendezője még csavart is egyet a történeten, s az operát a múlt század húszas éveinek dekadens világába illesztette. S ha valakinek nem lenne elég Don Giovanni gátlástalanságokban, hazugságokban és átverésekben gazdag világa, igazi szemfényvesztés: Ungár Anikó által betanított bűvésztrükkök is színesítik a produkciót. A kiváló szólistákat és a Budafoki Dohnányi Zenekart Guido Mancusi vezényli.

 

A 29. Zempléni Fesztivál keretében.

 

Ajánló


William Shakespeare Rómeó és Júlia című drámája, Závada Péter átirata és a Társulat…

Az idei világjárvány miatt sajnálatos módon a III. Orosz Zenei Fesztivál teljes programja…