Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


MOST Fesztivál - Az egérlyukból
2

MOST Fesztivál - Az egérlyukból

Martinkovics Máté elgondolkodtató, felzaklatóan erős vallomása a nagyvárosba vetett ember magányáról, szorongásairól, tévelygéseiről és elnyomhatatlan vágyáról valami értelmesebb, igazabb élet után.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 23. szombat, 18:00

Az egérlyukból
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij Feljegyzések az egérlyukból című kisregénye alapján
monodráma

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása
Kamaraszínház — 60 percben, egy részben — monodráma

Dosztojevszkij hőse kívülálló, átlagon felüli érzékenységgel és intelligenciával megáldott/megvert ember – legalábbis ő így látja magát. Minden vágya, hogy szeressék és elfogadják, mivel azonban képtelen a többségi társadalomba beilleszkedni, igyekszik gőgös távolságtartással viszonyulni hozzá. Behúzódva sajátos „egérlyukába”, inkább csak szemléli, mint éli az életet, a magány szorítása, a társas kapcsolatok vágya, a valahová tartozás érzése azonban időről időre kiűzi a világba, a „mások” közé. De vajon képes bármilyen emberi viszonyt kialakítani, tartósan működtetni az, aki – bár sokszor joggal – inkább csak idegenkedéssel vegyes iszonnyal képes nézni a többi embert, a közösségi létet? El tudja-e fogadni a szeretetet az, aki másra sem vágyik, szorongva, görcsösen, kényszeresen, hogy végre valaki olyannak szeresse, amilyen? Egyáltalán: szeresse? Képes még felismerni ezt az érzést, ha találkozik vele?
Martinkovics Máté elgondolkodtató, felzaklatóan erős vallomása a nagyvárosba vetett ember magányáról, szorongásairól, tévelygéseiről és elnyomhatatlan vágyáról valami értelmesebb, igazabb élet után.


Játssza: Martinkovics Máté
Fordította: Makai Imre
Rendező tanár: Zsámbéki Gábor

Külön köszönet
Sediánszky Nóra / Molnár Anna

Ajánlatunk


1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!