Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Mocsári 60 - Liszt: 1.,2. zongoraverseny,Haláltánc,Magyar fantázia (Concerto Budapest)

Mocsári 60 - Liszt: 1.,2. zongoraverseny,Haláltánc,Magyar fantázia (Concerto Budapest)

„Hatvanadik születésnapomra szeretném magam és a közönséget meglepni a hozzám legközelebb álló zeneszerző, Liszt Ferenc zongoraversenyeivel, egyúttal adózva a számomra legnagyobb zongorista, Kocsis Zoltán emlékének, aki az idén lenne hetvenéves” –ajánlja a közönség figyelmébe különleges koncertjét Mocsári Károly..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 17. hétfő, 19:30

Mocsári 60
Tisztelgés Kocsis Zoltán születésének 70. évfordulója előtt

Műsor
Liszt: 2. (A-dúr) zongoraverseny
Liszt: Haláltánc
-szünet-
Liszt: 1. (Esz-dúr) zongoraverseny S.124
Liszt: Magyar fantázia

Közreműködik: Mocsári Károly zongora
Concerto Budapest
Vezényel: Dubóczky Gergely

„Hatvanadik születésnapomra szeretném magam és a közönséget meglepni a hozzám legközelebb álló zeneszerző, Liszt Ferenc zongoraversenyeivel, egyúttal adózva a számomra legnagyobb zongorista, Kocsis Zoltán emlékének, aki az idén lenne hetvenéves” –ajánlja a közönség figyelmébe különleges koncertjét Mocsári Károly, aki még a Zeneakadémián kötött életre szóló barátságot Kocsis Zoltánnal. Mindketten kitüntetett figyelmet szenteltek Liszt Ferenc műveinek, és erről tanúskodik ennek az ünnepi hangversenynek a programválasztása is: a két nagy zongoraverseny, az Esz-dúr és az A-dúr koncert mellett megszólal két emblematikus darab, amelyekben ugyancsak a zenekar és a zongora összjátéka kerül a középpontba. Egy pisai freskó hatására íródott a Haláltánc, melyen szerzője több mint másfél évtizeden keresztül dolgozott, mígnem 1865-ben a közönség elé került. Az egyik legismertebb gregorián téma, a Dies Irae motívumára épül, ami számos zeneműben tér vissza Berlioz Fantasztikus szimfóniájától Rahmanyinov Paganini-rapszódiájáig. Különösen virtuóz, az előadót alaposan próbára tevő kompozíció, akárcsak a népi dallamokat idéző Magyar fantázia, melyet 1853-ban mutattak be Pesten, Erkel Ferenc vezényletével és Liszt későbbi veje, Hans von Bülow szólójával.

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!