Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Miet Warlop (BE): Munkánk gyümölcse

Miet Warlop (BE): Munkánk gyümölcse

Kissé próbáljunk meg elszakadni a nyelv megszokott, központi szerepétől. Mi más lehetne a valóság alternatívája, mint próbálni megragadni a dolgok lelkét? Miet Warlop legújabb produkciójában ismét erre tesz kísérletet. Esti zenés előadás: gyógyszer a világ minden gondjára.

 több

A Fruits of Labor zenés produkció; a felcsendülő dalokon keresztül egy átmeneti nyugodt tér és pillanat megteremtésére törekszik, úgy, hogy a színpadon mindeközben a totális téboly uralkodik. A korábbi festék és mázolás dömping után ebben a darabban Miet Warlop azzal kísérletezik, hogy a dalszöveget alapanyagként használva építsen performanszot. Amíg előző előadása, a Dragging the Bone a kiállítások esztétikáján alapul, addig a Fruits of Labor akár koncertként is értelmezhető, középpontban egy szinte zavaróan hatalmas fehér kockával, ami –akár az előadás – állandó változásban van.

Miet Warlop valós, nyitott gondolkodású embereket állít elénk, az öt előadó pedig olyan nagyszabású témákon kalauzol minket végig, mint a vallás, mártírság, terrorizmus, romantika, tradíciók, idő, drogok vagy éppen a természet. Az előadás fények, színek, zajok és érzelmek kavalkádjával kezdődik és mindez percről-percre intenzívebb lesz. A Fruits of Labor, kissé mocskos, de csillogó ajándék nézőinek egy olyan világban, ahol a tündöklés minden formája állandó veszélynek van kitéve. Káprázatos-őrült színpadi kísérlet, amely a művészetet tisztító rituálévá változtatja.

Az 55 kimerítően izgalmas perc után, tele zenével, de szavakkal alig, a színpad romokban, a közönség boldog és az egyetlen amit bánunk, hogy holnap nem nézhetjük meg újra.

A belga művész a genti egyetem képzőművész szakán végzett, ahol a háromdimenziós művészetet kutatta. Rögtön pályakezdőként elkezdett díjakat nyerni, ami lehetőséget teremtett neki egyre nagyobb produkciókat megvalósítani egyre jobb helyeken. Akciók, performanszok és színházi díszletek előzték meg első teljes előadását -az egyébként nálunk is bemutatott-a Springville című természeti katasztrófát. Majd egy kétéves berlini rezidenciaprogram után eljött a Trafóba második nagy produkciójával is, a festéket literszám fröcskölő Mystery Magnet-tel, ami azóta is turnézik. Két éve a fekete-fehér szoboreseménye, a Dragging the Bone látogatott hozzánk. Most pedig itt a legújabb őrület: a Fruits of Labor.

Koncepció, rendezés és szöveg: Miet Warlop
Zene és performansz: Miet Warlop, Joppe Tanghe, Wietse
Tanghe, Tim Coenen, Seppe Cosyns
Közreműködők: Barbara Vackier, Ian Gyselinck, Sander Vos
Jelmez: Sofie Durnez, Karolien Nuytens, An Breugelmans
Technikai rendező: Hugh Roche Kelly
Hangmérnök: Saul Mombaerts, Pieter-Jan Coppejans
Fény terv: Henri Emmanuel Doublier
Produkciós menedzser: Seppe Cosyns
Külön köszönet: Ballet C de la B (Ghent), Stijn Kenens, Bram Coeman, Michiel Dasseville, Karel Vanhooren, Elke Vanlerberghe, Michiel, De Wilde, Danai Anesiadou, Michiel Goedertier, Arlette Goethals, Sparks-efx, Paul Warlop, Geert Viane en Koen de Meyer

Ajánló


07.22-én a Presszókertben az új lemez dalaiból és a régi kedvencekből egyaránt válogat…

Piotr Beczala korunk egyik legkeresettebb és legjelentősebb lírai tenorja, és legizgalmasabb férfiénekese, aki…