Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Midori és a Müncheni Kamarazenekar

Midori és a Müncheni Kamarazenekar

Vannak csodagyerekek, akikkel csupán pályájuk korai szakaszában találkozunk, később azonban eltűnnek szemünk elől. A japán-amerikai Midorit már tizennégy éves korában, 1985-ben megtapsolhattuk a Budapest Sportcsarnokban, Leonard Bernstein Béketurnéjának koncertjén.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 13. szerda, 19:30

Az oszakai születésű hegedűművésznő szüleivel 1982-ben költözött Amerikába, ahol Zubin Mehta fedezte fel tehetségét, s mutatta be a New York-i Filharmonikusok újévi koncertjén. Már gyermekkorában olyan hírességekkel játszott együtt, mint Isaac Stern vagy Pinchas Zukerman. A New York-i Juilliard School of Musicban Dorothy Delay növendéke volt. Világjáró, ünnepelt sztár, a nagy nemzetközi fesztiválok gyakori vendége, aki hanglemezein olyan karmesterekkel működött együtt, mint Zubin Mehta, Claudio Abbado, Christoph Eschenbach, Leonard Slatkin vagy Mariss Jansons. Mostani partnere, a Müncheni Kamarazenekar 1950-ben alakult, és olyan karmesterek vezették, mint Hans Stadlmair és Christoph Poppen. Az együttes azon kamarazenekarok közé tartozik, amelyek dirigens nélkül is szívesen fellépnek - a Müpában is a koncertmester, Daniel Giglberger irányítja a muzsikusokat.
A műsor érzékeny egyensúlyt teremt a barokk zene - Johann Sebastian Bach három műve - és a mérsékelt indulatvilágú, kiegyensúlyozott romantika, Edvard Grieg és Felix Mendelssohn-Bartholdy alkotásai között. A koncert első és második részében hallható két Bach-hegedűverseny, a sötétebb tónusú d-moll és a derűs-energikus E-dúr nemcsak arra ad alkalmat, hogy Midori megmutassa egyéniségének két eltérő oldalát, de arra is, hogy a lényegre törőn bölcs bachi fogalmazásmód keretei között játékának letisztultságára irányítsa figyelmünket.

Műsor:

Grieg: Holberg-szvit, op. 40
J. S. Bach: d-moll hegedűverseny, BWV 1052R
Mendelssohn: VIII. (D-dúr) vonósszimfónia
J. S. Bach: III. brandenburgi verseny, BWV 1048
J. S. Bach: E-dúr hegedűverseny, BWV 1042

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!