Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


MET 2023/2024 - Giuseppe Verdi: Nabucco

MET 2023/2024 - Giuseppe Verdi: Nabucco

Nabucco
Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 186 perc, 2024
olasz nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 18. vasárnap, 18:00

Rendező: Elijah Moshinsky
Vezényel: Daniele Callegari
Díszlettervező: John Napier
Jelmeztervező: Andreane Neofitou

Szereplők: Ludmilla Monasztirszka (Abigél), Maria Barakova (Fenéna), Szokjonk Baek (Izmael), George Gagnidze (Nabucco), Dmitry Belosselskiy (Zaccaria)

 

Az élete mélypontján lévő 27 éves Verdi két gyermeke és felesége elvesztése után, már operaszerzői ambícióiban is megtörve, ügynöke rábeszélésére olvasta el Temistocle Solera Nabucco című librettóját. A babiloni fogságban szenvedő zsidók és a magát istennek kikiáltó babiloni király, Nabucco története az 1842-es bemutatón, majd világszerte óriási sikert aratott, a „Va, pensiero…” (Szállj, gondolat…) kezdetű kórusdarabja pedig Itália második himnuszává vált.  A mostani előadásban a király szerepében a grúz bariton, George Gagnidze debütál a Met-ben, míg a király két lánya, Abigél és Fenéna szerepében az ukrán szoprán, Ludmilla Monasztirszka és az orosz mezzoszoprán, Maria Barakova látható. Fenena szerelmét, a zsidók királyának unokaöccsét, Izmaelt, akiknek szeretete túlmutat a politikai érdekeken, a dél koreai Szokjonk Baek alakítja. Zaccaria zsidó főpap alakjában – csakúgy mint a darab 2017-es Met-közvetítésében – az orosz basszus, Dmitrij Belosszelszkij tér vissza. A közvetítésben Daniele Callegari vezényli majd az előadást, benne a Met-kórus feledhetetlen előadásában felhangzó „Va, pensiero”-t.

A 2023/24-es MET-évad további közvetítései itt érhetők el >>>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 5900 Ft
Továbbra is van lehetőség 4500 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább hét különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!