Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


MET 2023/2024 - Anthony Davis: X: Malcolm X élete és kora

MET 2023/2024 - Anthony Davis: X: Malcolm X élete és kora

X: The Life and Times of Malcolm X
Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 202 perc, 2023
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 18. szombat, 19:00

Rendező: Robert O’Hara
Karmester: Kazem Abdullah
Librettó: Thulani Davis
Díszlettervező: Clint Ramos
Jelmeztervező: Dede Ayite
Koreográfus: Rickey Tripp

Szereplők: Will Liverman (Malcolm), Leah Hawkins (Louise/Betty), Raehann Bryce-Davis (Ella), Victor Ryan Robertson (Elijah/Street), Michael Sumuel (Reginald)

 

Anthony Davis operájának világpremierje 1986-ban volt. Most végre megérkezik a Metbe is, újonnan átdolgozott partitúrával. A színrevitelt Robert O’Hara irányítja, akit 2020-ban a Slave Play rendezéséért Tony-díjra jelöltek. A darab Malcolm X-t, az afroamerikai szabadságjogok XX. századi nagy prédikátorát olyan emberként képzeli el, akinek története túlmutat az időn és a téren. Remek művészek kapnak szerepet Malcom X életének operaszínpadi elmesélésében, a címszereplőt például Will Liverman bariton alakítja, aki Terence Blanchard Fire Shut Up in My Bones című művének emlékezetes Met-premierjén is remekelt. Leah Hawkins szoprán játssza Malcolm édesanyját, Raehann Bryce-Davis mezzoszoprán a nővérét, Michael Sumuel bassz-bariton a fiútestvérét, míg Victor Ryan Robertson tenor pedig az Iszlám Nemzet nevű szervezet vezetőjét, Elijah Muhammadot, akinek Malcolm X sokáig a hatása alatt állt, ám később szakított vele. Az előadást Kazem Abdullah vezényli.

A 2023/24-es MET-évad további közvetítései itt érhetők el >>>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 5900 Ft
Továbbra is van lehetőség 4500 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább hét különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A tíz éve, Bamakóban alakult együttes női előadói minden kreatív zenei megnyilvánulásukban szót emelnek a nők jogaiért és az erőszak felszámolásáért. Gazdag, dallamos muzsikájukban a pánafrikai hagyományokat a kortárs popdalokat idéző stílusjegyekkel ötvözik.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!