Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Megáll az idő - kertmozi

Megáll az idő - kertmozi

Az egyik legnagyobb magyar kultuszfilm. A Megáll az idő, egy kikezdhetetlen remekmű, amelyben Köves István az 1956-os forradalom leverése után disszidál, a családja pedig otthon marad. A nagyobbik fiú orvosi egyetemre készül, a kisebbik, Dini inkább csak csajozni, lázadni. Szukics Magdába szerelmes és Pierre-t, az iskola lázadóját bálványozza.  több

KERTMOZI
Gothár Péter: Megáll az idő
Filmdráma
103 perc

A Városmajori Szabadtéri Színpad megnyitja kapuit egy rokon művészéti ág, a filmművészet szerelmesei előtt és csatlakozik a Budapest Film által elindított törekvéshez, a fővárosi kertmozi kultúra újjáélesztéséhez. Szeretnénk feleleveníteni a múlt század egyik legizgalmasabb találmányát, a szabadban és biztonságban élvezhető filmélményt, így a nyári szezonban több alkalommal, legendás magyar filmek kerülnek vetítésre a majori fák árnyékában.

Az egyik legnagyobb magyar kultuszfilm. A Megáll az idő, egy kikezdhetetlen remekmű, amelyben Köves István az 1956-os forradalom leverése után disszidál, a családja pedig otthon marad. A nagyobbik fiú orvosi egyetemre készül, a kisebbik, Dini inkább csak csajozni, lázadni. Szukics Magdába szerelmes és Pierre-t, az iskola lázadóját bálványozza. A bulikban pedig dübörög az amerikai rock and roll.

Egy olyan lendületes kamaszfilm a hatvanas évekről, a céltalan lázadásról és az örökös sikertelenségről, amikor a házibulikban még Elvis Presley zengett, pornóképek cseréltek gazdát és amikor a fiatalok beálltak a Coca-Colától. Illetve ennél sokkal több. A Megáll az idő ugyanis szembenéz az ’56-os forradalom kudarcával, az itthon maradtak bűntudatával, valamint a hiábavaló elvágyódással, tökéletesen visszaadva a korra oly jellemző keserédes életérzést is.  A Megáll az idő egy kőkemény rendszerkritika, amelynek a végén mindenki megköti a kompromisszumait, mert itt soha nem változik semmi. (https://filmarchiv.hu/)

Rendező: Gothár Péter
Forgatókönyvíró: Bereményi Géza, Gothár Péter, Kelecsenyi László
Zene: Selmeczi György
Operatőr: Koltai Lajos
Vágó: Nagy Mária
Hangmérnök: Réti János

Szereplők

Iván Anikó – Szukics Magda
Znamenák István – Dini
Gálfy Péter – Wilman Péter, "Vilma"
Pauer Henrik – Gábor (szinkronhangja: Pelsőczy László)
Söth Sándor – Pierre
Kakassy Ágnes – Anya
Őze Lajos – Bodor
Hetényi Pál – Apa
Rajhona Ádám – Rajnák
Jozef Kroner – Szombathy, orosztanár, a régi osztályfőnök (magyar hangja: Szabó Gyula)

Ajánló


Egy igazi állócsillag 1970. szilveszterén vált országosan ismertté, amikor éjfél előtt pár perccel…

Két 20. századi ütőhangszeres kompozíció, egy megrázóan szép Mozart hegedűszonáta, és Liszt monumentális…

„Frei aber einsam” – szabad, de magányos. Ez volt Joachim József, a 19.…