Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Meeting Stanley Jordan - Christian Galvez, Horváth Kornél, Dörnyei Gábor

Meeting Stanley Jordan - Christian Galvez, Horváth Kornél, Dörnyei Gábor

Stanley Jordan igazi kaméleon: nyitottság, képzelőerő, sokoldalúság jellemzi. A különleges, nyolcujjas „tapping” technikájáról ismert gitáros pályája 1985-ben indult, azóta klasszikus művek merész feldolgozásai, popslágerek kapcsán tett felfedezések, vagy éppen a jazz határait feszegető, ultramodern improvizációk révén újra és újra lenyűgözi közönségét.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 17. szombat, 20:00

A koncerten egyik társa a chilei Christian Galvez basszusgitáros lesz, aki Billy Cobham, Stanley Clarke és Dennis Chambers zenekaraiban is közreműködött, s Gary Willis, Dominique di Piazza és Hadrien Feraud mellett tagja a Masters of Bass együttesnek. A virtuóz zenészről könnyedsége és dallamos játéka miatt sokan úgy vélik, valójában basszushúrokkal felszerelt gitáron játszik.
Két hazai ütőhangszeres művésszel, a tHUNder Duóval kiegészülve az észak- és dél-amerikai, afro- és európai zenekultúrából merítve hoznak létre 21. századi kamarazenét. Dörnyei Gábor Európa-szerte az egyik legkeresettebb dobos szólistaként, sessionzenészként és tanárként egyaránt. 2017-ben készült DRUMEO című filmje olyan kiválóságok közé emelte, mint Peter Erskine, Bernard Purdie és Billy Cobham. A Kossuth-díjas Horváth Kornélt is jól ismeri a magyar közönség, de külföldön is nagy ismertségnek örvend: 2016-ban a brit Rhythm magazin olvasói „Az év ütőhangszeres művészének” választották. Bátran nevezhetjük az egyik legeredetibb magyar előadóművészknek, aki egyedi ütéstechnikával rendelkezik, s játékában izgalmasan ötvözi a magyar zenei gyökereket a jazzel, az indiai, arab, afrikai és latin-amerikai hatásokkal.

gitár: Stanley Jordan
basszusgitár: Christian Galvez
ütőhangszerek: Horváth Kornél
dob: Dörnyei Gábor

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!