Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Médeia
4

Médeia

Médeia
KV Társulat előadása

Euripidész: Médeia c. drámája nyomán
Rakovszky Zsuzsa fordításának felhasználásával

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 18. szerda, 19:00

 

Az előadás a 29. THEALTER Fesztivál Különdíját nyerte el 2019-ben.

A KVTársulat először vállalkozott klasszikus mű feldolgozására; az ókori szöveg alapján olyan kortárs előadást hozott létre, amely a nők kiszolgáltatottságáról és egy krízishelyzet megoldási lehetőségeiről szól, ma.

Czukor Balázs rendező – akivel a díjnyertes Függésben c. előadás után másodszor dolgoznak együtt – kerettörténetbe helyezte a drámát; Médeia története egy csoportterápián, szerepjátékokon keresztül bomlik ki. 

A KVT előadásainak fontos témája a nemi szerepekkel való játék, a hagyományos nemi szerepek lebontása; ennek az útkeresésnek is fontos állomása a Médeia, amelyben a darab összes szerepét négy nő játssza. Ez egyrészt értelmezhető a klasszikus görög színházi szereposztás inverzeként, másrészt ezáltal éppen az egyes szereplők nemiségen túli igazsága erősödik fel és válik átélhetővé. 

„Egyszerre születik antik sorsdráma és kortársi tragikomédia és mindkettőben… ott a kortalan kérdésáradat, amely válaszokért kiált – a középpontban a szűkölő, vergődő, válaszért, megértésért, el és befogadásért esdeklő Médeiával… a kérdés tehát nem az, hogy ilyenek lennének a nők? – hanem az, hogy ilyenek lennénk mi?” 

 

Szereplők:
Radnay Csilla
Spiegl Anna
Száger Zsuzsanna
Urbanovits Krisztina

Látvány: SZABADOS Luca
Bábkészítő: PALYA Gábor
Produkciós asszisztens: CSEH Adrienn

Rendező: CZUKOR Balázs

 

Külön köszönet: Karsai Györgynek

Előadás hossza: 70 perc szünet nélkül

Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!