Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Mayberian Sansküllots / HEY, JUNE!

Mayberian Sansküllots / HEY, JUNE!

A tízéves fennállását 2020-ban ünneplő Mayberian Sanskülotts az elmúlt évtizedben egyre bővülő tagsággal az egyik legjobb kortárs magyar zenekarrá vált. Mi több, már nemcsak itthon gyarapszik rajongótábora, de a legjelentősebb európai fesztiválok némelyikén (például a barcelonai Primaverán vagy a Waves Viennán) is szívesen látott vendég.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 3. péntek, 20:00

Mayberian Sansküllots / HEY, JUNE!

ének - Csordás Zita
gitár - Balogh Gallusz
gitár - Dorozsmai Gergő
basszusgitár - Szigeti Árpád
dob - Hromkó István
billentyűk, vokál - Várnai Szilvia

A tízéves fennállását 2020-ban ünneplő Mayberian Sanskülotts az elmúlt évtizedben egyre bővülő tagsággal az egyik legjobb kortárs magyar zenekarrá vált. Mi több, már nemcsak itthon gyarapszik rajongótábora, de a legjelentősebb európai fesztiválok némelyikén (például a barcelonai Primaverán vagy a Waves Viennán) is szívesen látott vendég. A 2019-ben megjelent negyedik nagylemezzel pedig karakteres megszólalásuk - álomszerű, egyszerre romantikus és grandiózus hangzásuk - újabb irányokat is felmutat.

A Mayberian Sanskülotts Csordás Zita és Balogh Gallusz duójaként indult 2010-ben, és már korai, lo-fi-s házifelvételeiknek köszönhetően (Aloneinkápmegyer - 2011, PseudoDeath - 2012) kiemelkedtek dalaikkal, valamint a világfájdalmat varázsos spleennel keresztező, sajátos atmoszférateremtő képességükkel. De az elmúlt évtizedben minden tekintetben csak bővültek, fejlődtek és felnőttek. Ritmusszekcióval, majd billentyűssel és újabb gitárossal nőtt a tagság hatfősre, a magyar undergroundot is megidéző kezdeti megszólalásuk pedig még álomszerűbb és erősebb lett. Keserédes romantika, az éteri-zajos shoegaze gleccserként elomló grandiozitása és a kortárs dream pop visszhangfüggönyök között lebegő dallamai jellemzik utóbbi albumaikat (Adlait - 2016, Neverending Sorry - 2019), amelyek közül a legfrissebb már egy nagynevű kiadónál, a Tom-Tom Recordsnál jelent meg. Videóik szintén hatásosak (az Unreal az év klipje lett), élőben pedig lehengerlőek: a Mayberian-dalokra jellemző tiszta személyesség és az emelkedett spiritualitás is átélhető koncertjeiken.

Ajánlatunk


Szerelem, érzékiség, pénz és botrány utáni hajsza Jean de Létraz pazar bohózatában, parádés szereposztással a Veres 1 Színház előadásában. Házasoknak kötelező! Szingliknek még inkább!

A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!