Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Mary Halvorson Amaryllis Sextet: Cloudward (US)
2

Mary Halvorson Amaryllis Sextet: Cloudward (US)

"Az egyik legizgalmasabb és legeredetibb gitáros a jazz műfajában – és azon túl is"
(Steve Dollar, Wall Street Journal)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 25. csütörtök, 20:00

Mary Halvorson Amaryllis Sextet: Cloudward (US)

Közreműködik:
Mary Halvorson - gitár
Patricia Brennan - vibrafon
Adam O’Farrill - trombita
Jacob Garchik - harsona
Nick Dunston - nagybőgő
Tomas Fujiwara - dob

A MacArthur-ösztöndíjas gitáros-zeneszerző, Mary Halvorson új albumát mutatja be ezen a koncerten, amely Cloudward címmel január 19-én jelenik meg a Nonesuch Records gondozásában. Az album Halvorson új kompozícióit tartalmazza Amaryllis elnevezésű szextettjének előadásában, amellyel tavaly már két albumot is kiadott Amaryllis, illetve Belladonna címmel – ezek elismertségét többek között az is jelzi, hogy a DownBeat szavazásán a kritikusok mindkettőt az év lemezének jelölték.

A Guardian szerint a két 2022-es lemez „bemutatja, milyen messzire jutott ez az egyedülálló elme, és azt is jelzi, vajon merre megy majd tovább. Mindkettő tanúsítja, hogy a darabosan lírai improvizáció és a mainstream zenéhez való vonzódás hogyan érlelt ki mostanra egy kiszámíthatatlan, de mindig megkapóan kifejező zeneszerzői hangot.” A Pitchfork pedig így méltatta az albumokat: „az Amaryllis és a Belladonna önmagában is megállja a helyét; bármelyiket meghallgathatjuk anélkül, hogy hiányérzetünk támadna. De akkor a legütősebbek, ha együtt hallgatjuk őket: mintha egy tájat és annak tükörképét néznénk a fodrozódó vízfelszínen.”

„Az Amaryllis dalai 2020-ban, a járvány sűrűjében készültek, az egyik legbizarrabb időszakban, amit valaha átéltem. A Cloudward anyagát 2022 folyamán, főleg ősszel és télen írtam, amikor minden újra mozgásba lépett, de az élet csikorogva indult be, akár egy öreg gépezet. Ha nehezen is, de ismét repülőre ülhettünk, és a felhők felé tartottunk. Hosszú kihagyás után megint felléphettünk, turnézhattunk, felvételeket készíthettünk, a hála megújult érzésével. Miközben komponáltam, leginkább optimizmust éreztem” – mondta el Halvorson.

Halvorson impozáns diszkográfiája eddig tucatnyi nagy kritikai sikert aratott albumot tartalmaz különféle formációival, és New York egyik legkeresettebb gitárosaként az elmúlt évtizedben olyan sokféle művésszel dolgozott együtt, mint Tim Berne, Anthony Braxton, Taylor Ho Bynum, John Dieterich, Trevor Dunn, Bill Frisell, Ingrid Laubrock, Jason Moran, Joe Morris, Tom Rainey, Jessica Pavone, Tomeka Reid, Marc Ribot vagy John Zorn.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket - Gyönyörű ének, csodálatos dallamok, látványos táncjelenetek egy eredeti magyar operett-mulatságban. Bemutató: 2020. október 23.

Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy lavina és magával sodor sok mindent – ha magukat a családtagokat nem is, de sok illúziót, önáltatást, hamis ábrándot.

Ajánló


A Feledi Project két kortárs zeneszerző, Szentpáli Roland és Orbán György kompozíciói által inspirált táncdarabokat mutatott be a Liszt Ünnepen.

A Pesti Magyar Színház igazi világsikerrel köszönti az áprilist. A Jászai Mari-díjas Szente Vajk rendezésében érkezik az Oliver! című musical…

Évről évre az ország minden tájáról, sőt határainkon túlról is több száz kórusénekes gyűlik össze, hogy több hónapos felkészülést és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!