Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Mámor montázs - Bihari János Táncegyüttes - Sissi Őszi Tánchét

Mámor montázs - Bihari János Táncegyüttes - Sissi Őszi Tánchét

a Bihari János Táncegyüttes előadása
a Sissi Őszi Tánchét keretében
English-friendly performance

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 22. csütörtök, 19:00

Sírva vígad a magyar... Avagy vígadva sír? E kettősség jellemzi hagyományainkat. Lírai párostáncaink és vad, duhaj férfitáncaink mellett megjelennek szomorú hangvételű népdalaink, akár a legvidámabb mulatság kellős közepén is. Erről mesél a Bihari János Táncegyüttes vidám, de néha mégis szomorkás hangvételű műsora, nem hétköznapi módon beszélve hagyományról, borról, férfi-nő közötti cívódásról, életről, halálról, vidámságról bánatosan, bánatról vidámosan... Látszólag összefüggéstelenül, ahogy egy mámoros ember váltogat témái között...

 

Az előadás 50 perces.

 

A Bihari János Táncegyüttes 1954-ben alakult Novák Ferenc, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas, Érdemes művész vezetésével. A magyarság néptánc kultúrájának, hagyományainak őrzésére, ápolására, e sokszínű anyag korszerű megformálására, értelmes együttlétre szerveződött ez a közösség, s arra, hogy bemutassa ezt a kultúrát itthon és külföldön.
Az elmúlt 64 évben számos hazai és külföldi fesztivál nagydíját, helyezését nyerte el az együttes, s 2012. december 7-én megkapta a Príma Primissima díjat.
A Bihari bejárta Európát, s távoli országokba, így Algériába, Kanadába,  Kínába, Kubába, Indiába, Mexikóba, Pakisztánba, s Thaiföldre is eljutott.
A folyamatosságot, a jövőt az utánpótlás biztosítja, közel kétszáz gyerek tanulja hagyományainkat, énekeinket, mondókáinkat, a közösségi élet szabályait, a magyar tánckultúra alapjait.

Sissi Őszi Tánchét (SŐT7)
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – miskolci, egri, fóti, kecskeméti – állítja fókuszba. Fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is, valamint díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes. A rendezvénysorozatot a Gyergyószentmiklósról – Erzsébetváros egyik testvérvárosából – érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja.

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!