Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Magyar Nemzeti Táncegyüttes: A hűtlen feleség – Barcsai szeretője – bemutató / BTF 2020

Magyar Nemzeti Táncegyüttes: A hűtlen feleség – Barcsai szeretője – bemutató / BTF 2020

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 8. szerda, 19:00

Előadja: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara (művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán)

Közreműködik: Honvéd Férfikar (megbízott karigazgató: Riederauer Richárd)

Zene: Eredics Benjámin

Zenei szerkesztő: Papp István Gázsa

Forgatókönyv, dramaturgia, jelmez: Zs. Vincze Zsuzsa

Díszlet: Tóth Kázmér

Fény: Kósa Dániel

Animáció: Fabók Szilvia, Konta Boáz Krisztián

Társrendező: Zs. Vincze Zsuzsa

Koreográfus, rendező: Zsuráfszky Zoltán

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes legújabb előadása balladaköltészetünk egyik legrejtélyesebb és mély emberi érzelmeket ábrázoló, halálos tragédiával végződő szomorú históriáját eleveníti meg. A téma örök: a szerelem fellobbanása után a megcsalás és a féltékenység férfi és nő kapcsolatának örök konfliktusa.

Az eltáncolt balladában a magyar néptánc és népzene legtávolabbi elemei jelennek meg, mintegy ötvözve az „ősi” emberi érzelmeket az „ősi” mozdulatokkal és zenei világgal. 

Az előadás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

 

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a…

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!