Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Magyar Kincsek: SZOKOLAY / BARTÓK / FARAGÓ BÉLA / LISZT ( Concerto Budapest )

Magyar Kincsek: SZOKOLAY / BARTÓK / FARAGÓ BÉLA / LISZT ( Concerto Budapest )

A 19. század közepétől 1990-ig ível a Rácz Zoltán által szavatolt igényességű koncert programja, amelynek első száma egy diplomamunka: Szokolay Sándor ugyanis 1957-ben a Hegedűversenyével diplomázott. A Szokolay legelső zeneszerzői korszakának lezárultát reprezentáló versenymű szólistája a zenekar sokszoros versenygyőztes, fiatal koncertmestere, Miranda Liu lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 6. csütörtök, 19:30

A koncert következő száma a múlt század nagy magyar hegedűsét, Szigeti Józsefet idézi meg, hiszen Bartók neki ajánlotta I. rapszódiáját, amelynek zenei anyagában tordai és temesi gyűjtésű táncdallam egyaránt ott rejlik. Faragó Béla éppen harminc esztendeje komponált Janus Pannonius-kantátájának nyomában azután Liszt Ferenc I. Mefisztó keringője újra csak egy hegedűs alakját körvonalazza majd. Igaz, ez a boszorkányos hegedűs maga az ördög lesz: a zeneszerző képzeletét alkotásra sarkalló Nikolaus Lenau Faustja ugyanis épp a boszorkányos hegedűs képében megjelenő Mefisztó közreműködésével készül elcsábítani egy menyecskét.

SZOKOLAY SÁNDOR: Hegedűverseny, op. 15
BARTÓK: I. rapszódia hegedűre és zenekarra, BB 94b
– szünet –
FARAGÓ BÉLA: Búcsú Váradtól – Kantáta Janus Pannonius verseire
LISZT: I. Mefisztó-keringő

Közreműködik: Miranda Liu hegedű
Vezényel: Rácz Zoltán

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!