Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Magyar Kincsek: Kodály / Rózsa Miklós / Bartók ( a Concerto Budapest koncertje )

Magyar Kincsek: Kodály / Rózsa Miklós / Bartók ( a Concerto Budapest koncertje )

Három kivételes zenemű. Vezényel: Héja Domonkos

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 12. péntek, 19:30

Műsor:

KODÁLY: Balettzene (Sárkánytánc) a Háry Jánosból zenekarra
RÓZSA MIKLÓS: Csellóverseny, op. 32
--- szünet ---
BARTÓK: A fából faragott királyfi, BB. 74

Közreműködik: Szabó Ildikó cselló
Vezényel: Héja Domonkos

1926-ban, a Háry János első három előadásának közönsége még láthatta azt a képet, melyben a császárlány, Mária Lujza, szerelmi bánatában, beleveti magát a Nixbe. Kodály azonban dramaturgiai megfontolásból törölte e teljes képet, s így az itt elhelyezett balettjelenet, a Sárkánytánc is a veszteséglistára került. Balettzene cím alatt azonban a jelenet muzsikája szerencsére ránk maradt, mint ritkán megszólaltatott, de annál izgalmasabb csemege. Ahogyan csemegeszámba vehető a budapesti születésű legendás hollywoodi filmzeneszerző, Rózsa Miklós 1971-es Csellóversenye is, melynek megrendelője és első megszólaltatója Starker János volt: a versenymű szólistája ezúttal az immár majd’ két évtizede koncertező, de még mindig csak a húszas évei közepén járó, nagytehetségű Szabó Ildikó lesz. A magyar zeneirodalom megszólaltatását itthon és külföldön is szívügyének tekintő karmester, Héja Domonkos irányításával a zenekar végül egy bő százesztendős hazai remekművet játszik majd el: Bartók egyfelvonásos táncjátékának zenéjét előadva.

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!