Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Magyar Bori Sextet

Magyar Bori Sextet

A koncerten a zenekar első, Széles e világon című lemezének anyagából hangzik el válogatás, amely 2022-ben jelent meg a Hunnia Records kiadásában. Magyar Bori így mutatta be az albumot:

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 6. szombat, 20:00

„Olyan dalokat szerettem volna feldolgozni, amelyek különleges hatást tettek rám az elmúlt években. A népdaloknak mindig is lesz aktualitása, az üzenetük örök. Az ember a népzenéjén keresztül érzi a gyökereit, az anyanyelvén keresztül az identitását. A világzene – ahogyan ez a lemezanyag is – számomra arra keres válaszokat: hogyan lehetséges, illetve érdemes megszólaltatni modern világunkban az ősi dalokat? Az, hogy milyen zenei kontextusba ágyazzuk őket, sokat elmond arról, hogy mit hoz ki belőlünk, hogyan mozgat meg minket, és milyen hatással van ránk egy-egy népdal. Ettől válik igazán személyessé az interpretáció, ami egyúttal fantasztikus közös belső utazás. A dalokra született zenei reflexiók (amelyeket együtt, sokszor szinte egymás szavába vágva fogalmaztunk meg) a lemezen egyetlen közös lényeggé, tanulsággá állnak össze. A lemez igencsak eklektikusra sikerült, hiszen kizárólag az intuícióinkra hagyatkoztunk a dalok feldolgozásánál, stílusok széles spektrumán mozogva, határok nélkül.”

A Magyar Bori Sextet vendége Mc Guacho Aljas Iván (Los Orangutanes) uruguay-i zenész-rapper lesz, aki tízéves kora óta él Magyarországon, s akivel Borit több mint 10 év barátság és zenélés (Boriván duó) köt össze. Dalaikban a latin zene, a funk és a raggamuff ötvöződik a magyar népzenével. A koncerten a zenekar ízelítőt ad a készülő második lemez anyagából is, amely a népzenei altatók világát mutatja be világzenei köntösben, és anyák napjára is kitűnő ráhangolódást ígér.

Közreműködik:

Magyar Bori - ének
Mizsei Zoltán - billentyűs hangszerek, elektronika, ének
Kardos Dániel - gitár
Ágoston Béla - fúvós hangszerek
Dénes Ábel - nagybőgő
Keönch László Farkas - ütőhangszerek, dob, ének

Vendég:
Mc Guacho Aljas Iván - gitár, ének

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A legendás cigányzenekar Budapesten 2023-ban kizárólag nyáron a Margitszigeten, valamint decemberben a Budapest Kongresszusi Központban lép fel teljes létszámban, 100 zenésszel. Minden alkalommal lenyűgözi a közönséget az élmény, mikor a 100 tag együtt lép színpadra és kezdi el játszani a várva-várt, népszerű dalokat.

Ezen az estén sikerfilmek slágereiből hallhatnak válogatást ( Miss Arizona, Egy szoknya, egy nadrág, Szerelem első ( második, utolsó ) vérig, Kamaszkorom legszebb nyara, Love Story, Mamma Mia...), miközben képekben is felidézhetik kedvenc film élményeiket.

A Recirquel legújabb, IMA című immerzív produkciója visszatér a Müpa mellett felállított sátorba. A tavaly a Bartók Tavasz keretében bemutatott és telt házzal futott előadás során a nézők a produkció részévé válva léphetnek ki a földi lét valóságából.

Ajánló


Jótékonysági gálaest a Színházi Dolgozók Szakszervezete Segítsünk Alapítványa javára 2023. június 14-én 19 órakor a József Attila Színházban.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!