Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Madame Tussauds Budapest
10

Madame Tussauds Budapest

52 magyar és nemzetközi figurával várja a látogatókat a Madame Tussauds Budapest. A földkerekség 24. Madame Tussauds produkciója a belvárosi Palazzo Dorottyában nyílt meg 2023 május végén. A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka legújabb kiállításán sztárokat, a történelem, a kultúra és a tudomány legismertebb alakjait rejtik a termek, köztük 17 magyar vonatkozású személyiséget.

Aktuális előadások







A további időpontok megtekintéséhez kattintson ide! (39)

A Madame Tussauds Budapest 52 élethű figurát és a hozzájuk tartozó lélegzetelállító installációkat hozza el a közönségnek. Az attrakcióban 17 magyar vonatkozású híreséggel találkozhatnak a látogatók, melyek kizárólag a budapesti produkció igényére készültek a Madame Tussauds London melletti műhelyében. A tervezési szakaszban nagyívű felmérésben kérdezték meg a leendő közönséget, hogy kikre kíváncsiak a leginkább. A kutatás eredményei alapján történelmi személyiségek, sztárok, sportolók, kulturális ikonok és egy világhírű magyar tudós is helyet kapott a listán.

A Madame Tussauds-ban a közönség testközelből találkozhat a legnagyobb hollywoodi sztárokkal, híres énekesekkel, művészekkel, történelmi személyiségekkel és sportcsillagokkal. Közös fotót készíthetnek velük, megismerhetik életük egy-egy ikonikus pillanatát.
A magyar főváros nemcsak helyszíne, hanem inspirálója is a kiállításnak: a tárlat belső tereiben számos hazai ikonikus épület és műemlék jelenik meg. A látogatók például átsétálhatnak a Budai Váralagúton, sztárokkal „randevúzhatnak” a Duna-korzón, helikopteres filmforgatás szereplői lehetnek a Halászbástyán és elmerülhetnek a gyógyfürdők különleges világában is. Az egyedülálló installációk egyaránt tükrözik a főváros és Magyarország örökségét és hagyományait. Az attrakció több száz szakember összehangolt és magas minőségű alkotómunkájának köszönhetően valósult meg.

Tele élménnyel

A Madame Tussauds-nál minden figurán nagyjából 25 világszerte elismert művész dolgozik a London melletti műhelyben és egy-egy alkotás elkészítése átlagosan három hónapot vesz igénybe. Az angliai műhelyből szállítják a figurákat a világ minden pontjára. A hajszálakat egyenként helyezik fel, ez a folyamat önmagában hat hétig tart. A figurákat kézzel festik, az alaprétegre további rétegeket húznak fel, a fej és a test festése átlagosan 5-5 napnyi munkát jelent. A szemeket egy specialista készíti akrilból, kihasználva az anyag természetes csillogását. Felhelyezés előtt vazelinnel kezelik, lecsiszolják és fényesítik is a szemeket. Minden mozzanat egyedi, így nincs két egyforma tekintet.

A kiállításon a viaszfigurák és a csodálatos díszletek mellett rengeteg élmény várja a látogatókat: interaktív képernyők, hang- és fényjátékok, lenyűgöző audiovizuális tartalmak, VR kalandok, szelfipontok és számos egyéb izgalmas meglepetés garantálja az emlékezetes szórakozást. A látogatókat egy különleges látványvilágú „Cinema Café” kávézó és egy Souvenir shop is várja. A belváros szívében található attrakció az év minden napján fogadja hazai és nemzetközi látogatóit.

A Madame Tussauds Budapest egyik legimpozánsabb műemlék épületében, a Palazzo Dorottyában lel otthonra. Az 1820-as években átadott palota Pollack Mihály és Hauszmann Alajos tervezők keze nyomát is viseli. Itt működött egykor a legendás Wurm kávéház, amelyet elsősorban bankárok és kereskedők, valamint a sakkozók látogattak - többek között Erkel Ferenc is törzsvendég volt itt. A 19. század végén az épület a Magyar Leszámítoló és Pénzváltó Bank központja is lett. Az egykori pénztárcsarnok, a lenyűgöző Hauszmann-terem fő kiállítási térként kap új funkciót. Az épület alsó szintjén több, mint 2000
akadálymentesített négyzetmétert foglal el a kiállítás.

A Madame Tussaudsról:

A Madame Tussauds több mint 250 éve invitálja az embereket a vörös szőnyegre, hogy közelebb kerülhessenek az általuk csodált vagy éppen rettegett személyekhez. A világ legfontosabb turisztikai célpontjaiban található több mint 22 látnivalóval a vállalat elkötelezett, hogy látogatók millióinak lehetőséget adjon, hogy az A-listáktól a zenei legendákig, a sport hősökig és a hírhedt világvezetőkig mindenkivel személyesen megismerkedhessenek. Ma is egy generáció globális ikonjaival dolgoznak együtt, hogy lenyűgözően élethű figurákat alkossanak, és olyan izgalmas, interaktív élményeket kínáljanak, amelyekkel a látogatók a lehető legközelebb érezhetik magukat a hírnévhez.

Ünnepi nyitvatartás:
03.29. péntek 10:00-18:00 (utolsó belépés 17:00 órakor)
03.30. szombat 10:00-19:00 (utolsó belépés 18:00 órakor)
03.31. Húsvét vasárnap 10:00-19:00 (utolsó belépés 18:00 órakor)
04.01. Húsvét hétfő 10:00-19:00 (utolsó belépés 18:00 órakor)

Általános nyitvatartás
Hétfő: 10:00 - 18:00
Kedd: 10:00 - 18:00
Szerda: 10:00 - 18:00
Csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 10:00 - 18:00
Szombat: 10:00 - 18:00
Vasárnap: 10:00 - 18:00

Az utolsó belépésre zárás előtt 1 órával van lehetőség!

Ajánló


Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Mágikus tárgyak és üzenetek olvashatósága és olvashatatlansága, csapdák és foglyul ejtett állatok nyomai, időben és térben rejtett és rejtőzködő, halhatatlan…

2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!