Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Mabon Dawud Republic

Mabon Dawud Republic

A Mabon Dawud Republic Magyarország egyetlen afrobeat zenekara 2017-ben alakult, majd a Trafóban debütált a saját maguk szervezte első hazai Felabration Budapest esten (az afrobeat legenda, Fela Kuti előtt tisztelegve).
 több

Mabon Dawud Republic
Lemezbemutató koncert
    
Warm up Dj set 19:30-tól
English friendly

A koncert után ingyenes after party a Trafóklubban

A Mabon Dawud Republic Magyarország egyetlen afrobeat zenekara 2017-ben alakult, majd a Trafóban debütált a saját maguk szervezte első hazai Felabration Budapest esten (az afrobeat legenda, Fela Kuti előtt tisztelegve). Az elmúlt két évben a koncertezés mellett saját számokból álló repertoárt építettek, illetve eljutottak Ghánába, ahol a műfaj élő legendájának számító Pat Thomasszal koncerteztek és stúdióztak. Az ott született felvételek adják a Mabon Dawud Republic címmel most megjelenő bemutatkozó albumuk gerincét, melyet csakúgy, mint az első 7" kislemezüket, a Budabeats Records jelentet meg vinylen. A lemezen többek között közreműködik még a világszerte tartott Felabration emlékestek megálmodója és utazó nagykövete, Fela Kuti egykori billentyűse, Dele Sosimi, illetve Stevo Atambire, aki a Trafó színpadán élőben is csatlakozik a zenekarhoz.

Vendégzenészek:
Stevo Atambire (Ghána) - ének, kologo
Said Tichiti (Marokkó) - ének, guembri

A zenekar tagjai:
Somló Dávid, Mészáros Ádám - gitár
Bognár Szabi - billentyűs hangszerek
Hock Ernő - basszusgitár
Boros Levente, Halmos András, Krecsmáry Zsolt - dob, ütőhangszerek
Szarvas Dávid - ütőhangszerek
Weisz Gábor - tenor, bariton szaxofon
Szelevényi Vito - trombita
Zahár Fanni - fuvola, alt szaxofon
Abbas Murad - harsona

A koncert után ingyenes after party a Trafókklubban. A highlife-tól a zouk-on át a kortárs afro zenékig, játszik a budapesti afro dj válogatott: Àbáse, Cyborg Templar, Dermot, Gandharva, Keyser, Suhaid, Tomanek, Von Yodi.

Ajánló


Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij: A diótörő Mesebalett két…

A világhírű szerző külföldön is nagy sikereket befutott, többször filmre vitt darabja a…

A SÁRMOS ÉNEKES SWING’N POP CÍMŰ NAGYLEMEZÉNEK DALAI MELLETT, AZ “EGYSZERŰ AZ ÉLET”…