Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Liszt Ferenc Kamarazenekar, Cosima Soulez-Lariviere (hegedű)

Liszt Ferenc Kamarazenekar, Cosima Soulez-Lariviere (hegedű)

A hegedűművészeket felvonultató zeneakadémiai sorozatában a Liszt Ferenc Kamarazenekar ezúttal az I. Bartók Világverseny és Fesztivál győztesével, a francia-holland Cosima Soulez-Larivière-rel lép színpadra.
 több

Szólista: Cosima Soulez-Larivière (hegedű)

Műsor:
Prokofjev: 1., D-dúr „Klasszikus” szimfónia, op. 25
Vasks: Hegedűverseny
---
Rossini: A-dúr szonáta, no. 2
Schubert: 3. szimfónia 

A hegedűművészeket felvonultató zeneakadémiai sorozatában a Liszt Ferenc Kamarazenekar ezúttal az I. Bartók Világverseny és Fesztivál győztesével, a francia-holland Cosima Soulez-Larivière-rel lép színpadra. A Párizsban született zenész fiatal kora ellenére számos koncertet adott már Európa és Ázsia koncerttermeiben, s a budapesti versenyen mind a zsűrit, mind a publikumot elvarázsolta gyönyörű hegedűjátékával. Hároméves korában kezdett el hegedülni tanulni és nyolcéves korában elnyerte az angliai Yehudi Menuhin Iskola ösztöndíját, ahol Nathasha Boyarsky tanítványává vált.
Számos zenei verseny helyezettje: a Bartók Világversenyt megelőzően 2015-ben a Postacchini Versenyen, Fermoban, Olaszországban harmadik helyezett lett (nem osztottak első díjat) illetve neki ítélték a Bach-díjat, majd ugyanebben az évben elnyerte az első díjat a Brahms Versenyen Pörtschachban, Ausztriában. A Zeneakadémián a Liszt Ferenc Kamarazenekarral Vasks hegedűversenyét adja elő az együttes által bemutatott két szimfónia között: az elsőt a XX. századi Prokofjev és a koncert záródarabját a klasszicizmus és romantika határán alkotó Franz Schubert írta.

 

Ajánló


Az izraeli L-E-V már visszatérő vendégnek számít a Trafóban, legutóbb 2017 tavaszán láthatta…

A Felnőtt jegy 14 éven felüliek belépését biztosítja. Egyre közeledik az ország egyik…

A Párizs Éjjel a harmincas évek perzselő varietévilágát tárja elénk, annak minden érzékiségével,…