Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Lisa Batiashvili, François Leleux és a Camerata Salzburg

Lisa Batiashvili, François Leleux és a Camerata Salzburg

Zenekar a központban
Lisa Batiashvili, François Leleux és a Camerata Salzburg
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 11. hétfő, 19:30

Mendelssohn: Hebridák-nyitány, op. 26
Mendelssohn: d-moll hegedűverseny
Giya Kancheli: Chiaroscuro – hegedűre és kamarazenekarra

SZÜNET

Lebrun: 1. (d-moll) oboaverseny
Mozart: 31. (D-dúr) szimfónia, K. 297 („Párizsi”)

Lisa Batiashvili (hegedű), François Leleux (oboa)
Camerata Salzburg
A merész, egyedi és energikus Camerata Salzburg más nemzetközi szaktekintélyek között büszkén emlegeti azokat a magyar karmestereket, akik ’52-es megalakulása óta vezették vagy segítették a zenekar világszínvonalú munkáját: Végh Sándort, Anda Gézát és Schiff Andrást. François Leleux-vel rendszeresen koncerteznek együtt, sőt, több lemezfelvételt is készítettek már közösen, zeneakadémiai koncertjükön pedig az oboaművész-karmester felesége, a grúz származású Lisa Batiashvili is csatlakozik hozzájuk. Így igazán hiteles tolmácsolásban szólalhat meg a szintén grúz zeneszerző, Giya Kancheli Chiaroscuro (Fény-árnyhatás) című, 2011-ben komponált darabja, mely szándékos egyszerűségével és persze újszerűségével ellenpólusa lesz Mendelssohn és a két 18. századi szerző, Mozart és Lebrun közkedvelt műveinek.

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!