Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


L’homme armé – 70 éves a Honvéd Férfikar

L’homme armé – 70 éves a Honvéd Férfikar

Gyöngyösi Levente: Katonasirató
Vajda János: Szent Péter meg a zsoldosok
Tolcsvay László: Testamentom

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 26. szerda, 19:30

L'homme armé - egy ismert középkori dallam, amelyet Gyöngyösi Levente és Vajda János is idéz művében. A cím magyar fordítása: A felfegyverzett férfi - ezen az esten ez csodálatos hanggal felfegyverkezett férfiakat, a Honvéd Férfikart jelenti. A Honvéd Együttes családjából velük tart a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán látványos koreográfiájával, amelyet Tolcsvay László Testamentomára készített, a gyönyörű szimfonikus világot pedig a Budafoki Dohnányi Zenekar varázsolja elénk.

Az ország egyetlen hivatásos férfikara, a Honvéd Együttes alapításának hetvenedik évfordulóját ünnepli. Érces tenorok, zengő basszusok, akik hivatásukat tekintve énekművészek, ám nevük alapján jogos elvárás, hogy egy-egy koncertjükön a katonalét zenei vonatkozásaiból adjanak ízelítőt. Ennek egy egészen nagyszabású összeállítását kínálják most közönségüknek: egy estén érzelmek széles spektrumát élhetjük át a férfikar egyfelől erős és drámai, másfelől érzelemdús, lágy és kifinomult hangzásán keresztül.
A műsorban elhangzó művek a katonasors aspektusait mutatják be, témájukon keresztül tekint vissza a kórus saját történelmére és megalakulásának körülményeire. Két drámai darab - Tolcsvay László Testamentom című oratóriuma, amely a magyar történelem tragikus pillanatait dolgozza fel egy nagy hatású műben, és Gyöngyösi Levente Katonasiratója, amely mordvin és zürjén katonabúcsúztató szövegekre íródott, Strausz Kálmán karigazgató felkérésére. A másik szemszöget pedig egy humoros történetet elmesélő kantáta, Vajda János szerzeménye hivatott képviselni.

Vezényel: Riederauer Richárd

Közreműködők:
mezzoszoprán - Vizin Viktória
tenor - Nyári Zoltán
basszus - Kovács István
Magyar Nemzeti Táncegyüttes (művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán)
Budafoki Dohnányi Zenekar

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

romantikus vígjáték két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!