Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


LFKZ60-bérlet/3 - Romantikus hangulatban

LFKZ60-bérlet/3 - Romantikus hangulatban

LFKZ 60-bérlet/3 - Romantikus hangulatban
A Mesterjáték program - a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Liszt Ferenc Kamarazenekar együttműködésében.
Martin Fröst napjaink zenei életében a klarinétművészek között olyan magaslaton áll, mint amilyen csúcsként a fuvolisták közül Emmanuel Pahud-re tekintünk.

Aktuális előadásokA Liszt Ferenc Kamarazenekar 2023-ban ünnepli megalakulásának 60. évfordulóját, és ebből az alkalomból a jubileumi évben – a budapesti közönség nagy örömére – mindkét világsztárt vendégül látja Budapesten.Liszt Ferenc Kamarazenekar.

Fröst kimagasló tehetsége mellett rendkívüli művészi kisugárzással bír, ez az adottsága segíti zenekari irányító szerepében is, gyakran vezényli „saját” együttesét, a Svéd Kamarazenekart. A zeneakadémiai koncerten az új virágkorát élő Liszt Ferenc Kamarazenekart a Weber-versenymű előadásakor szólistaként vezeti, majd a hangverseny második felében karmesterként lép a pódiumra. Az Olasz-szimfónia megszólaltatásához a Mesterjáték elnevezésű szakmai programban résztvevő fiatal akadémisták csatlakozásával alakul ki a nagyzenekar.

Művészeti vezető: Várdai István
Koncertmester: Tfirst Péter
Közreműködik és vezényel: Martin Fröst (klarinét)

Műsor:
Boccherini: Éjjeli őrjárat Madridban
Weber: f-moll klarinétverseny, op. 73
----
Mendelssohn: 4., A-dúr („Olasz”) szimfónia, op. 90Ajánló


A hétfői „Cathedral Organ Concerts” az egyetlen hangversenysorozat a Szent István Bazilikában, amelyen a Bazilika világhírű műemlék Angster-orgonáját hallhatják a…

Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Szimfonikus percek, „valami a szimfónia, a versenymű és a nagy szonáta között”, szimfonikus költemény, operarészlet és „régi csibésztörténet rondóformában”.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!