Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Lenyelt vágyak: Függésben ételtől-italtól

Lenyelt vágyak: Függésben ételtől-italtól

HVG Extra Pszichológia Szalon

 

Lenyelt vágyak: Függésben ételtől-italtól

Mit jelez, ha a szorongást, a fáradságot vagy a frusztrációt nassolással vagy alkohollal orvosoljuk?

Hogyan ismerhetjük fel, hogy valami nem stimmel az evésünkkel vagy az ivásunkkal? 

Mi kell a kontrollált fogyasztáshoz? Mi marad, ha megvonom magamtól az alkoholt vagy a rágcsálnivalót?

 

Sokan sokféle módszert használnak, hogy feszültségeiket, gátlásaikat oldják, hogy nőjön az önbizalmuk vagy csökkenjen a bűntudatuk.Az evési zavar vagy a szerhasználat jelenléte az életünkben arra utal, hogy még dolgoznunk kell a valódi megoldásokon, a feszültségekkel való megküzdéssel. Az alkohol kultúránk szerves része, ünnepeink, fontos élethelyzeteink „hű” társa, így sokszor nehéz felismerni, mikor veszi át az uralmat felettünk – az alkoholfüggő akár évtizedekig is tagadhatja, hogy segítségre van szüksége.

Hogyan ismerhető fel azevészavarés az alkoholfüggés,és milyen módszerekkel lehet hatékonyan megküzdeni velük?

A HVG Extra Pszichológia Szalon vendégei Dr. Lukács Liza és Dr. Kapitány-Fövény Máté, akiktől, ahogy minden Szalonunk során, itt is lehetőség nyílik majd kérdezni.

 

Vendégek:

Dr. Lukács Liza, PhD, krízistanácsadó szakpszichológus. Fő szakterületei az evési zavarok és az életmódváltás pszichológiája. Egyéni terápiás munkája mellett hazai és nemzetközi tanulmányok, könyvek szerzője és társszerzője. A testsúlykontrollal való küzdelem kríziselméleti megközelítésével az evési - és túlsúlyproblémák kezelésének új pszichológia aspektusát mutatja be.

 

Dr. Kapitány-Fövény Máté klinikai szakpszichológus, adjunktus, a Nyírő Gyula Kórház OPAI Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központ pszichológusa, szenvedélybetegekkel foglalkozik, a terápiás ellátás és az addiktológiai kutatás területén. Hazai és külföldi egyetemeken tart kurzusokat és játékalapú prevenciós programokat dolgoz ki és vezet: aVoltEgySzerhonlap és mobilapplikáció újszerű módszerekkel segít a szülőknek és a fiataloknak a tudatmódosító szerek és a szerhasználat hatásának megismerésében.

 

A témáról bővebbenLukács Liza Lenyelt vágyakésDr. Kapitány-Fövény Máté Függőbencímű könyvében olvashat.


Időpont: 2019. március 13., 19.00-20:30
Helyszín: Budapest Music Center, 1093 Mátyás u. 8.

Jegyár: 1900 Ft (A jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható. Minden látogatónkat megajándékozzuk a HVG Extra Pszichológia Teszt magazin legutóbbi számával.)

 

 

Ajánló


A Mézga Család c. zenés színpadi vígjátékban a Romhányi – Nepp –Ternovszky nevekkel…

Az ősz legizgalmasabb rockkoncertjén legendák találkoznak 2019. november 8-án, a Papp László Budapest…

Az Alexandrov együttes, az Orosz Hadsereg hivatalos akadémiai ének- és táncegyüttese visszatér Magyarországra,…