Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Lázár tesók: Eső előtt - Lemezbemutató koncert

Lázár tesók: Eső előtt - Lemezbemutató koncert

Az alterrockos Esti Kornél és a minimálpopos Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert testvérpár, Domokos és Ágoston duója 2020 őszén Hullámtörés címmel jelentette meg első nagylemezét. A melankolikus, akusztikus, minimál hangszerelésű dalokból álló LP után ősszel érkezik a folytatás, amelynek bemutatóján bensőséges, őszinte, autentikus világ bontakozik ki a közönség előtt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 30. csütörtök, 20:00

Lázár tesók: Eső előtt
Lemezbemutató koncert

A fiatal felnőttkor témáit körbejáró, nosztalgikus felhangoktól sem mentes bemutatkozó Lázár tesók-lemez a Müpa Home-koncertsorozat keretében debütált, stílszerű, hogy a második album is a Müpában szólal meg először, immár közönség előtt tartott budapesti lemezbemutatón. Az új albumtól a zenekarra jellemző intim, családias hangulat várható, a fókusz a dalok mélyrétegein, az emberi lélek bonyolultságán lesz, ám mindez mégis letisztult, egyszerű formákban kerül a felszínre. A koncerten mindez úgy köszön vissza, hogy a duó a lét, az emberi élet egyszerűségét veszi górcső alá, ám a modern formák a régmúlttal ötvöződnek: a felnőtt élet, korunk valósága retrospektív, álomszerű formákba rejtve tárul a közönség elé. Ezt a bensőséges világot erősítik a külön erre az estére megálmodott vizuális elemek mellett a közreműködő művészek is, akik mind kiváló hangszeresek - és a testvérpár nagyon jó barátai is egyben. Közülük Csernovszky Márk a Zeneakadémián végzett, Rátkay Áron jelenleg is ott tanul, Porkoláb Janka pedig a salzburgi Mozarteum hallgatója. A sok más mellett a Qualitons zenekarból ismert G. Szabó Hunor a fiúkhoz hasonlóan mezőtúri származású, és gyerekkori példaképe a tesóknak. A szintén mezőtúri Balog Ákos pedig gyerekkoruk, az Esti Kornél 2006-os indulása óta az egyik legjobb barátjuk.

gitár, ének - Lázár Ágoston
gitár, ének - Lázár Domokos

Közreműködők:
zongora, metalofon: Csernovszky Márk
basszusgitár: Balog Ákos
dob: G. Szabó Hunor
cselló: Porkoláb Janka
cselló: Rátkay Áron

Rendező: Müpa

Fotó: Bátori Gábor ‘Jim

Ajánlatunk


6+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku, maszkos játék, pálcás báb

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Ajánló


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Karácsonyi hangulatban a Kicsi Gesztenye Klub! Csodás ünnepi hangulat, gazdag látványvilág vár a „Fehér karácsony” című előadásunkon!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!