Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


László Attila: It’s Already That / JAZZMŰHELY

László Attila: It’s Already That / JAZZMŰHELY

A hazai jazzélet egyik legsokoldalúbb művésze ezen az esten szerzőként és gitárosként is főszereplő lesz, de a koncert két részében László Attila zenei világának két különböző oldalát mutatja be nagyszerű zenésztársaival. A régebbi és újonnan komponált zenéken keresztül a művész teljes arcéle kirajzolódik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 10. kedd, 19:30

Az első részben puhább hangzású, pasztellszínekkel festett kamaramuzsika szól, a másodikban dinamikusabb, „harapósabb” fusion zene uralja a pályát. Hab a tortán a Müpa tizenötödik születésnapjára komponált László Attila-darab ősbemutatója.

Nem idegen László Attilától a különféle hangszer-összeállítások alkalmazása, hiszen régóta vezet többféle formációt egymással párhuzamosan, most azonban merőben eltérő karakterű két félidőt hallhatunk. A Budapesti Vonósok Kamarazenekarral, továbbá a virtuóz fafúvósokkal és ritmusszekcióval a klasszikusnak mondható Brother I. és II. mellett az itthon egyedülálló Concerto for Jazz Guitar & Chamber Orchestra című új darab és egy kifejezetten erre az estére, a Müpa tizenötödik születésnapjára készülő szerzemény csendül fel. A gitáros mellett jelentős szólószerepet kap a zongoránál Oláh Kálmán. A szünet után a László Attila Fusion Circus lényegíti át a gitáros más-más korszakaiban keletkezett legdinamikusabb számait olyan módon, hogy a groove-okat szolgáltató billentyű-basszus-dob alapon három fúvós bont szárnyakat a szólista mellett. Minden poszton hangszerük kiválóságai foglalnak helyet; különlegesség, hogy a régóta New Yorkban élő Németh Ferenc dobolása repíti előre a zene lendületét. „It's Already That”: Ez már az… és akkor észrevesszük, itt állunk a valódi élmények sodrásában!

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


A nagy sikerre való tekintettel, idén ismét megrendezésre kerül a II. Budapest Légtorna Fesztivál!

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!