Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


László Attila 70 – Time to Groove! / JAZZMŰHELY

László Attila 70 – Time to Groove! / JAZZMŰHELY

A Liszt Ferenc-, kétszeres Artisjus-, Szabó Gábor- és Weiner Leó-díjas érdemes művész régóta meghatározó alkotó jazzen innen és túl. Zeneszerzőként, szólistaként, zenekarvezetőként, tanárként is elismert és kedvelt, ami professzionalizmusának és szerethető személyiségének egyaránt köszönhető.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 11. szerda, 20:00

László Attila 70 - Time to Groove!

„A hazai jazzélet egyik legsokoldalúbb művésze” - írtuk róla 2020-ban, amikor szintén rendkívül sokszínű anyaggal szórakoztatta a Fesztivál Színház közönségét. Most, hogy László Attila hetvenéves lett, nem kevésbé változatos műsorral készül, s egyben bizonyítja: mit sem számítanak az évek, vele a groove lendületesebb, mint valaha. Hangszeres és énekes partnereivel négy és fél évtizedes pályája legfontosabb zenekarainak karakteres darabjait játssza mai ízzel, lüktetéssel, lehengerlő gitárszólókkal.

A Liszt Ferenc-, kétszeres Artisjus-, Szabó Gábor- és Weiner Leó-díjas érdemes művész régóta meghatározó alkotó jazzen innen és túl. Zeneszerzőként, szólistaként, zenekarvezetőként, tanárként is elismert és kedvelt, ami professzionalizmusának és szerethető személyiségének egyaránt köszönhető. Ha minden valaha létezett formációját a színpadra invitálná, maratoni koncertre volna kilátásunk, így születésnapja alkalmából azzal ajándékozza meg rajongóit, hogy instrumentális és énekhangra írt zenéinek, bátran mondhatjuk, slágereinek sorából idéz meg egy-egy félidőre valót. A Things ikonikus szerzeményei után a László Attila Band, majd a László Attila Quintet gyöngyszemei gördülnek elő az avatott ritmusszekció és a dögös fúvóskar segítségével. A második felvonás során pedig először Veres Mónika, majd Szőke Nikoletta áll a reflektorfénybe, akikkel a nyolcvanas-kilencvenes évektől indulunk zenei időutazásra; ezekre a számokra annak idején még Torita Quick vagy éppen Cserháti Zsuzsa előadását hallgatva üthettük lábunkkal a taktust. Az est betetőzése nem lehet más, mint hogy László Attila a színpadra szólítja Charlie-t, a legendás alkotótársat, akire nem kevésbé igaz: nem fog rajta az idő.

László Attila...............................................................gitár

Oláh Kálmán, Oláh Tzumo Árpád.............................zongora, billentyűs hangszerek

Lattmann Béla...........................................................basszusgitár

Borlai Gergő, Szendőfi Péter, Zombori Attila.............dob

Pecze Balázs.............................................................trombita

Soso Lakatos Sándor.................................................szaxofon

Csapó Krisztián..........................................................harsona

Közreműködők:

Charlie, Szőke Nikoletta, Veres Mónika.....................ének

Tony Lakatos..............................................................szaxofon

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A kék róka szimbólum, mely meg is jelenik a darabban, a főszereplő nő, Cecile alakjában. Annak a varázslatnak, fantáziának, valóságon túli világnak a szimbóluma, mely az élet hétköznapiságával, leültségével, érdektelenségével szemben arat diadalt.

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!