Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Kurtág - Ligeti

Kurtág - Ligeti

Itt és most
Kurtág – Ligeti
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 17. vasárnap, 19:30

Kurtág György: Négy Ahmatova-költemény, op. 41
Kurtág György: Jelenetek egy regényből, op. 19

SZÜNET

Ligeti: 1. vonósnégyes
Ligeti: Kammerkonzert

Tony Arnold, Brassói-Jőrös Andrea (szoprán), Keller András (hegedű), Buza Vilmos (nagybőgő), Szalai András) (cimbalom)
Keller Kvartett: Keller András, Környei Zsófia (hegedű), Gál Zoltán (brácsa), Szabó Judit (cselló)
Ligeti Ensemble
Vezényel: Keller András és Rácz Zoltán
Ligeti György és Kurtág György neve alighanem éppúgy egymás mellé kerül a jövő zenetörténeti emlékezetében, akár a \'példamutató nagy ikerpár\'-é, vagyis Bartóké és Kodályé. A huszadik századi és kortárs magyar zeneszerzés két óriásának művei most annak a koncertnek a programján fognak egymás mellé kerülni, amelynek élményszerű megvalósulását Keller András és Rácz Zoltán avatott irányítása szavatolja majd. A Keller Kvartettet és a friss alapítású Ligeti Ensemble formációját, valamint két szopránt, Brassói-Jőrös Andreát és Tony Arnoldot is felvonultató este mindkét mester életművéből reprezentatív darabokat ígér számunkra. Ligeti alkotásaiból többek közt az 1953-54-ben, még Budapesten komponált, I. vonósnégyes és a 15 évvel később keletkezett, mikropolifonikus Kamarakoncert hangzik majd fel, érzékeltetve a kísérletező kedvű teremtő útját. A koncert után két nappal a 93. születésnapját ünneplő Kurtág Györgytől pedig két dalciklus, a Dalos Rimma verseire készült, 1982-es Jelenetek egy regényből és az 1997 és 2008 között keletkezett Négy Ahmatova-költemény fog megszólalni.

Ajánlatunk


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!