Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Különóra

Különóra

Mester és tanítvány végzetes találkozása egy szolgáló segítségével – ha egy mondatban kell elmondani a történetet...


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 11. kedd, 19:30

Eugène Ionesco:
KÜLÖNÓRA
tragikus komédia

A tudás hatalom? Igen, de vajon mire használjuk? A tudásra való éhség bűn-e? Ha már megszereztük a tudást, szabad-e visszaélnünk vele? Van-e határa a tudásnak? Játszhatunk-e Istent? Önmagában a tudás elég-e a diktatúra kialakulásához? A tudást vágyók részei akarnak lenni a tudás következményének? – hát ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket fogalmaz meg a Különóra, másik címén A lecke című Eugèn Ionesco által írt abszurd szövegből készült előadás.
Mester és tanítvány végzetes találkozása egy szolgáló segítségével – ha egy mondatban kell elmondani a történetet, de ami e mögött sejlik fel, azt gondolom, alapjaiban fogalmazza meg a társadalom működését és a társadalmi manipuláció ma is oly érvényes és befolyásoló hatását. A TUDÁS ELSŐSORBAN FELELŐSSÉG, és mint ilyen, vigyázni kell a birtoklására, különben túlértelmezése esetén önmegsemmisítővé válhat.
Ugyanakkor a társadalom többi szereplőjének felelőssége is tetten érhető, számon kérhető, legyen az egy-egy ideológia mellett, vagy ellen. Ionesco mérnöki pontossággal „fényképezi le a társadalmat", az abszurd eszközeivel, még 1950-ben. A világ működéséről árulkodik, hogy ma is egy teljesen érvényes gondolatisággal, tartalommal találkozunk.


Szereposztás:

TANÁR:  NAGY ANDRÁS
TANÍTVÁNY: NAGY FRUZSINA LILLA
HÁZVEZETŐNŐ: DIMANOPULU AFRODITÉ
 
Fordította: Vinkó József
Díszlet:CSURULYA CSONGOR / ENGLER IMRE
Jelmez: CSURULYA CSONGOR / KOVÁCS TÍMEA
Ügyelő/Rendezőasszisztens: IVÁDY ERIKA
Súgó: SZECSKÓ ANDREA

Rendező:
CSURULYA CSONGOR

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!