Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Kortárs tánc - Around Self Made Man

Kortárs tánc - Around Self Made Man

A Self Made Man olyan drag kingekből merít ihletet, mint az úttörő Diane Torr, valamint olyan utópisztikusan gondolkodó építészekből és filozófusokból, mint Yona Friedman. Az építkezés és a tánc mozdulatai, az ismétlődő élőzenei elemekkel az önmegvalósítás szabadságát hirdeti, és arra figyelmeztet, hogy minden egyes új építkezés egy elavult egység vagy gondolat lerombolásához vezet, vagyis egy átalakuláshoz.  több

HU - A Self Made Man olyan drag kingekből merít ihletet, mint az úttörő Diane Torr, valamint olyan utópisztikusan gondolkodó építészekből és filozófusokból, mint Yona Friedman. Az építkezés és a tánc mozdulatai, az ismétlődő élőzenei elemekkel az önmegvalósítás szabadságát hirdeti, és arra figyelmeztet, hogy minden egyes új építkezés egy elavult egység vagy gondolat lerombolásához vezet, vagyis egy átalakuláshoz.

A többnapos workshop után Szeri Viktor táncos és koreográfus mutatja be az Around Self Made Man projektet, amely az eredeti darabból merítkezik.

 

FR - Self Made Man est inspiré des pionniers du drag king comme Diane Torr et des architectes utopiques et philosophes tels que Yona Friedman. Par mouvements de construction, danses posturales, boucles musicales en direct, ce projet défend une certaine liberté de se construire (soi-même), et rappelle que chaque nouvelle construction conduit à la destruction d'un élément ou d'une idée obsolète, donc à une transformation.

Ajánló


ÁKOS - IDŐSZIGET TURNÉ 2021 2021. augusztus 28. (szombat), 20:00

Roman Polanski eredeti, nagy sikerű színpadi rendezését nemzetközi alkotógárdával, új köntösben állította színre…

Több, mint harminc év után tér vissza a legendás darab a Szegedi Szabadtérire.