Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Kokas Katalin, Maxim Rysanov, Kokas Dóra és Lily Maisky

Kokas Katalin, Maxim Rysanov, Kokas Dóra és Lily Maisky

Kamarazene karnyújtásnyira
Kokas Katalin, Maxim Rysanov, Kokas Dóra és Lily Maisky
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 23. szombat, 19:00

Csajkovszkij: a-moll zongoratrió, op. 50

SZÜNET

Schumann: Meseképek, op. 113
Brahms: 3. (c-moll) zongoranégyes, op. 60

Kokas Katalin (hegedű), Maxim Rysanov (brácsa), Kokas Dóra (cselló), Lily Maisky (zongora)
Csajkovszkij hegedűre, csellóra és zongorára írott triója tölti ki a Kokas testvérek és két neves külföldi partnerük hangversenyének első félidejét. Mindössze kéttételes mű, de közel háromnegyed óráig tart. Első tétele elégikus hangulatú, gyászindulóval ér véget (a zeneszerző Nyikolaj Rubinstein emlékére ajánlotta 50-ik opuszát), a második különös variációsor, amely dúr hangnemben kezdődik, a végén azonban mégis mollra vált, visszaidézi a nyitótétel egyik dallamát és ugyancsak gyászindulóval cseng ki. Szünet után Schumann brácsára és zongorára írt négytételes Meseképek című sorozatát hallhatja a közönség. Sajnos a zeneköltő nem árulta el, milyen mesékre gondolt. Végül Brahms négytételes c-moll zongoranégyese hangzik el. Werther-kvartettnek is nevezték egykor, Goethe híres műve után, szomorkás alaphangulata miatt. Egyes zenetudósok szerint Brahms beleszőtte a Clara-motívumot (Schumann özvegyének „névjegyét”), ami a név zeneileg kifejezhető betűiből áll, némi kiegészítéssel: „c-h-a-gisz-a”. Miután ez a motívum más Brahms-kompozíciókban is gyakran előfordul, nem kizárt, hogy a fantáziadús muzikológusoknak ezúttal igaza van.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!