Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Kittenberger - Az utolsó vadászat

Kittenberger - Az utolsó vadászat

magyar játékfilm, 55 perc, 2021
magyar nyelven

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 11. hétfő, 19:00

Rendező: Tősér Ádám

Szereplők: Bodrogi Gyula, Márfi Márk, Szabó-Sípos Barnabás, Tordai Teri, Katona Kinga

 

A hősök közöttünk élnek, csak rendkívül nehéz őket felismerni, és mire észbe kapunk, már továbbállnak. Erre ébred rá Fekete István is, amikor elhatározza, megírja Kittenberger Kálmán életét, amihez ráveszi a már idős vadászt, hogy mesélje el neki kalandos élettörténetét. A hőssé válása 22 éves korában kezdődik, amikor elvállal preparátorként egy olyan megbízást, amire szinte lehetetlen felkészülni. Kittenberger Kálmán egy felvidéki kisvárosból indul, és meg sem áll Afrikáig, hogy olyan nagyszabású gyűjteményt hozzon létre az ottani élővilág kincseiből, amely méltó a Nemzeti Múzeumhoz. Afrika tárt karokkal várja, ám mielőtt magához ölelné, több halálos próbának is aláveti. Az idilli utazás lidércnyomásos rémálommá válik, amikor a malária ledönti a lábáról, és szinte félholtan, egyedül kell megtennie 140 km-t egy olyan terepen, ahol minden bokorban ismeretlen veszély rejtőzik. Ennél is nagyobb kihívás elé kerül, amikor rá kell jönnie, hogy az ígért anyagi támogatásra nem számíthat, és ha nem találja fel magát, akkor éhen hal.

Az új kihívások egy olyan embert kívánnak, aki képes meghaladni a neveltetését, túlnőni önmagán és a saját életének urává válni. Ekkor megfordul Kittenbergerrel a világ, és megjelenik a rettenthetetlen vadász, az Afrika-kutató és természettudós, aki nemcsak azzal vív ki nemzetközi elismerést, hogy túlél egy oroszlántámadást a rossz puskájával, hanem kimagasló tudományos munkájával is. Könyveiben számtalan emberhez hozza közelebb Afrika élővilágát, a természet szeretetét, a vadászat izgalmát. A több mint 60 ezer tételes gyűjteménye mellett európai állatkertek számára fogott be és gondozott állatokat, és háromszáz új fajt fedezett fel a világ számára.

Egy a Természettel Kultúrális Fesztivál programja. 

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!