Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Kiss Péter - A fekete-fehér színei 2022

Kiss Péter - A fekete-fehér színei 2022

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 14. szerda, 19:00

Beethoven: 8. (c-moll) zongoraszonáta, op. 13 („Pathétique”)
Chopin: Esz-dúr keringő, op. 18
Chopin: Asz-dúr („L’adieu”) keringő, op. 69/1
Chopin: Desz-dúr („Perc”) keringő, op. 64/1
Chopin: cisz-moll keringő, op. 64/2
Chopin: a-moll keringő, op. 34/2
Chopin: a-moll keringő
Chopin: e-moll keringő, op. posth.
Debussy: Prelűdök, 1. kötet – 10. Az elsüllyedt katedrális, 8. A lenhajú lány, 6. Lépések a hóban, 12. Minstrels (Bohócok)
Debussy: A boldog sziget

Kiss Péter (zongora)

Kiss Péter a hazai zenei élet újító gondolkodású zongoraművésze, aki szeret merész darabválasztásaival és elképzeléseivel új megvilágításba helyezni akár klasszikus műveket is. A Junior Prima- és Artisjus-díjas muzsikus ezúttal olyan kompozíciókkal örvendezteti meg közönségét, melyek ugyan népszerűek, ám a koncertműsorokban ritkán jelennek meg: „Karácsony táján szívesen hallgatjuk a jól ismert dallamokat, és bár a hangversenyemen megszólaló művek nem az ünnephez kötődnek, mégis kellemes kikapcsolódást adhatnak a felkészülés néhol zaklatott időszakában.” – vallja az este művésze. Az 1798-ban keletkezett Beethoven-szonáta alcíme már több mint kétszáz éve vita tárgya: egyes források szerint Beethoven maga adta hozzá a „Pathétique” alcímet, míg mások szerint a kiadója tette azt a zeneszerző áldásával. A keringő eredeti, német nyelvű elnevezésével először egy 1754-es komédiában lehet találkozni, a 19. század elejére pedig az egyik legnépszerűbb tánccá vált Európa-szerte. A kor zeneszerzőit is megihlette: különböző formában és hangszerelésben komponáltak valcereket – hol szimfónia-tételként bukkant fel, hol pedig zongorára írt karakterdarabként –, így például Chopin egész életét is végigkísérte a műfaj. A keringőket Debussy-művek követik: előbb négy különböző karakterű prelűd, amelyet pont Chopin tett önálló koncertműfajjá, majd egy olyan, színekben és érzelmekben tobzódó darab, amely Aphrodité állítólagos szülőhelyén, Kythéra szigetén játszódik.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A FÁBÓL FARAGOTT KIRÁLYFI A KÉKSZAKÁLLÚ HERCEG VÁRA

A tárlat egy felejthetetlen utazás az emberi test világába. Betekintést nyújtunk az emberi test szerkezetébe, és elmagyarázzuk hogyan hatnak egymásra a funkcionális rendszerek és szervek. A látogatók egyöntetű véleménye hogy, a kiállítás nagyon mély nyomot hagy minden korosztály számára és elgondolkodtat, hogy hogyan is éljük tovább életünket.

Ajánló


2023. augusztus 11., 12., 13., 18., 19., 20. 21.00 esőnapok: 2023. augusztus 14., 15., 21., 22.

Az “Egyedül nem megy”, egy szórakoztató, elgondolkodtató, szcenírozott koncert-előadás.

A zenekar története 2023. március 11-én újabb fontos állomáshoz érkezik, első magyar zenekarként játszanak Magyarország legújabb, legnagyobb, hipermodern csarnokában, az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!