Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Kiss Kata Zenekar - Magyarból jeles

Kiss Kata Zenekar - Magyarból jeles

Kaleidoszkóp VersFesztivál program része
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 22. csütörtök, 19:00


A Kiss Kata Zenekar egyedi módon ötvözi a magyar népzenét a modern stílusirányzatokkal, a popot, a rockot, a jazzt és a rapet házasítja a magyar népi kultúra örökül ránk hagyott kincseivel.

Zenéjük célja, hogy az "Y" és "Z" generáció se engedje el a füle mellett a népdalokat, emellett pedig, hogy  összefogja a magyarságot és erősítse a nemzeti identitást.

Az UNESCO Világörökséget képező Matyó Népművészeti Egyesület által alapított Matyó Néptáncegyüttes táncosai színesítik a zenekar koncertműsorát. A táncnál ugyanaz az elv, mint a zenénél, a hagyományt követő néptáncos jelenlét párosul a modern táncvilággal. Így kerül a Kiss Kata Zenekar zenéje és a néptánc tökéletes harmóniába egymással.

 

A zenekar legutóbbi, MAGYARBÓL JELES kiadványa mintegy 15.000 példányban jelent meg és vált oktatási segédanyaggá a magyarországi és határon túli óvodákban és általános iskolákban. Azonban jellemzően minden generációt összefog zenéjük:

“Áldott e föld és áldott e szó
Édes Hazám!
Itt van a bölcsőm, s itt ringatott
Az én édesanyám.
És ha egyszer síromon nő a vadvirág
Én fentről is, a mennyből is,
Hallom majd szavát:
Együtt dobban a szív, s benne dobban a szó
Magyarnak lenni, igenis jó!
Az egekig ér már a nyíló virág
Karjába zárja a Magyarhazát.”

A koncerten közreműködnek: a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola kórusának tagjai, valamint R. Kárpáti Péter színművész, Kányádi Sándor versfilmjével.

Ajánlatunk


zenés party két részben

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!